Sommige trends gaan me echt de pet te boven. En een van de trends die hier absoluut onder valt…zijn chokers. Daar waar de trend in de 90s nog wel schattig was met die verschrikkelijke kettinkjes die je werkelijk waar maar één keer om kon doen (omdat als je de fout maakte hem weer af te doen, je hem onvermijdelijk stuk maakte), kan ik er nu met mijn verstand niet meer bij hoe hard dit is ontploft.

Allereerst is het natuurlijk een beetje vreemd dat we met zoveel liefde kettingen dragen die ooit bedoeld waren om prostituees aan te duiden. Al zorgt de jeugd van tegenwoordig (hoe verontrustend dat ik dit tegenwoordig echt in zinnen gebruik) er wel voor dat het onderscheid tussen een standaard stapavondje en prostitutie vervaagt.

Al waren ze voor de prostitutie tijd juist weer het teken van de elite, so who’s gonna judge, right?
(Laten we het erop houden dat de meeste dames die ik ermee zie beter bij de ene groep passen dan bij de andere).

amr1kny_700b

Maar wat ik nog het MINST snap…is hoe ze het volhouden?
Serieus waar. Als ik al een shirt aandoe dat iets te strak zit rond de nek (lees: elk shirt van vriendlief, die op die manier mooi voorkomt dat ik ooit zijn kleren steel om in te loungen) zie ik mijn leven al aan me voorbij flitsen. Coltruien zijn het eerste uur van de dag altijd afzien omdat het zo verschrikkelijk aanvoelt. HOE overleven mensen dan de hele dag zo’n ding om hun keel. Ik snap het niet. En eigenlijk…wil ik het ook niet snappen ook.

when-you-try-the-choker-trend-but-you-dont-have-5100644

Ik ben er nog niet helemaal uit of het jaloezie is over mijn verloren jeugd en gebrek aan kippennekje om zo’n ding omheen te plaatsen, of dat het maar beter gewoon snel voorbij kan zijn met deze beauty hype. Maar als jullie iemand kunnen vinden die me uit kan leggen om welke reden het opeens zo geweldig is om jezelf te martelen met adembenemende (letterlijk) juwelen – ben ik all ears!

Advertisements