actie

Elk jaar wordt De Grote Clubactie georganiseerd. Een gigantische loterij voor en door verenigingen, waarbij een groot deel van de opbrengst van de lotenverkoop terecht komt bij de club. Een prachtig initiatief om de clubkas net dat extra steuntje in de rug te geven, en een geweldige kans om betrokkenheid bij de club te vergroten. Dit jaar was het voor mij de eerste keer dat ik (bewust) deze actie meemaakte vanuit mijn PR-plekje bij de Kickers Waalwijk. En dan vallen je toch opeens best geinige dingen op.

Looking back

De Grote Clubactie is alweer bijna voorbij, vandaar dan ook deze terugblik op de afgelopen weken en mijn eerste avontuur into een echte marketingcampagne. Mijn hoofd tolt nog van de verzonden updates, nieuwsbrieven en facebookposts. Mijn voet is nog pijnlijk van de persoonlijke schoppen onder de kont en mijn tong is moe van de gesproken liefelijke verkooppraatjes. En het enige dat ik kan zeggen is dat ik vanalles heb geleerd EN (in mijn ogen) ook succes heb geboekt samen met de rest van de club. Daarover verder in deze blog nog meer.

En mocht je nou toch nog willen bijdragen aan dit succes in deze laatste paar dagen van de actie? Doen!

Koop die lootjes hier! 

The early bird gets the worm

Daar waar de eerste blog over de clubactie nog zo hoopvol was over de inzet van social media voor promotie maakte de tweede blog al overduidelijk: vroeg beginnen is de key to success!
Een nieuwsbriefje, een postje op facebook en het uitdelen van de verkoopboekjes is niet genoeg. Mensen moeten warmlopen voor een actie als deze. Zoiets moet gaan leven binnen een club. Dat deed het bij Kickers Waalwijk ook dit jaar (nog) niet genoeg. Maar wat zou een resultaat zijn als er een mogelijkheden waren tot verbetering? Oftewel – voor volgend jaar staat dit hele gebeuren met dikke letters in de agenda. Ik denk erover om gewoon het hele jaar met subliminal messaging te gaan voor een brainwash-effect. Mensen zien en horen dan overal Clubactie 2017, tot het moment komt dat ze mee mogen gaan doen. Dan staan ze vast allemaal te springen. Toch?

Kaders zetten!

Soms ben ik nog wat naïef, en soms heb ik net iets te veel in het begrijpend vermogen van andere mensen. Dan denk ik dat een simpel zinnetje genoeg is, terwijl meer uitleg gewenst is. Of ga ik ervan uit dat mensen meer inzet zullen tonen, simpelweg omdat dat zelf in mijn natuur zit. Assumpties die je duidelijk niet kunt gebruiken op het gebied van marketing, zo leerde ik de afgelopen weken.

Blog drie  liet namelijk zien dat daar waar ik dacht dat iedereen wel doorhad dat er iets van ze verwacht werd, men dat dus toch niet had begrepen. Communicatie moet dus niet alleen tijdig komen, maar ook nog eens niet-ambigu zijn EN onmiskenbaar duidelijk. Oftewel – volgende keer besteden we meer aandacht aan de inkadering van de actie. Zodat iedereen alles weet van de wie/wat/waar/waaroms die erbij komen kijken!

Persoonlijke benadering wint

Zelf ben ik nogal geneigd naar massacommunicatie. Lekker makkelijk, lekker snel en (dacht ik) lekker effectief. En al is het waar dat je met nieuwsbrieven, facebookposts en tweets makkelijk een groot publiek bereikt – is dat voor iets als de Grote Clubactie duidelijk niet geschikt. Zal wel iets te maken hebben met de sociale psychologie en het zogenaamde Omstandereffect, gok ik zomaar.

Zet namelijk een verkooplink op Facebook, en ik kan je garanderen dat niet veel mensen een lootje kopen om bij te dragen aan je clubje. Voelen ze zich namelijk niet toe geroepen. En let’s be honest – who’s gonna know if they don’t.

Maar vraag iemand persoonlijk waarom ze nog geen lootjes hebben verkocht (of gekocht), en je lokt veel eerder een reactie uit. Misschien wel meer werk, misschien wel minder effectief, maar één ding is me de afgelopen weken duidelijk geworden. De persoonlijke benadering helpt.

Enthousiasmeren!

Boven alles leerde ik bij de Grote Clubactie de kracht van ‘iets leuk maken’. Leerde ik hoe competitiedrang handig inzetbaar is, en leerde ik hoeveel hart mensen vaak toch hebben voor hun eigen club (of hoeveel hart mensen hebben voor elkaar). Pas toen het herenteam onderling de strijd aanging om de meeste loten te verkopen begon het balletje echt te rollen. Dit werd alleen maar duidelijker in blog vier. En dat bleek ook bij de beeballers het geval na de inspiratie van een van hun teamgenootjes. Een goed voorbeeld doet wonderen, en kan inspireren. Iets van mensen verwachten zonder zelf bij te dragen is onmogelijk. You really get what you return.

En volgende keer?

Helaas kregen we datzelfde enthousiasme bij het Dames, Junioren en Aspiranten team dit jaar nog niet voldoende brandend, maar moet je nagaan wat en klein clubje van 70 leden kan bereiken als ze zich echt ergens aan zetten.

Dat gaan we volgend jaar zien!
Vind ik dan.

Oh, en mocht je nou nieuwsgierig zijn?
JA – mijn doel van een verdriedubbeling van het aantal van 74 uit 2015 is inmiddels verbroken. De teller staat inmiddels namelijk maar liefst op 274 loten. Je leest het goed ja. 274!!
Ik hoop voor 17 november de 300 nog aan te kunnen tikken – niet alleen omdat dat een mooi rond getal is, maar ook omdat Kickers Waalwijk het met hun inzet en enthousiasme verdient heeft (en omdat ik graag een mooie nieuwe slagmachine wil)!

Koop dus echt ff een lootje! 

Advertisements