groteclubactie1

Elk jaar wordt De Grote Clubactie georganiseerd. Een gigantische loterij voor en door verenigingen, waarbij een groot deel van de opbrengst van de lotenverkoop terecht komt bij de club. Een prachtig initiatief om de clubkas net dat extra steuntje in de rug te geven, en een geweldige kans om betrokkenheid bij de club te vergroten. Dit jaar was het voor mij de eerste keer dat ik (bewust) deze actie meemaakte vanuit mijn PR-plekje bij de Kickers Waalwijk. En dan vallen je toch opeens best geinige dingen op.

Men at work!

Klagen helpt altijd. Of nouja, dat schijnen vrouwen toch al wel vaak te denken wanneer ik nadenk over hoe vaak mannen klagen over het klagen van hun vrouwen. Het is ook wel gek hoe vaak het gebeurt dat je ergens over klaagt, waarna het probleem zich spontaan na die klaagbede weer oplost. Zo ook de stagnerende verkoopcijfers van de Clubactie loten.

Toen ik tegen mijn trainer (speler in het Heren team) klaagde over de inzet van de rest van de club, haastte deze zich spontaan hun eigen groepsapp (en zijn eigen netwerk) in om hier wat aan te doen. En daar waar er twee duwen kan er harder geduwd worden, zo bleek toen de loten opeens binnen begonnen te stromen. Zo verkocht de secretaris (teamgenoot van de trainer) op een spanne van twee dagen zomaar 33 loten (om daarmee het succes van vorige week te evenaren). En dat startte binnen het herenteam een wedstrijdje om zoveel mogelijk loten te verkopen.

Teller loopt op

Mocht je vanuit de vorige blogs meegelezen hebben, zul je al wel beseffen dat het originele doel van de 74 loten verpletteren hierdoor al bereikt is. Inmiddels staat de teller dankzij de strijd van de heren namelijk op 118 verkochte lootjes (waarbij de lootjes van de boekjes dus nog niet meetellen). Dat doet een mens goed, en zorgt ervoor dat het schrijven van de updates een stuk leuker wordt.

Vanuit steeds meer kanten hoor ik ook dat er gewerkt wordt aan het bijdragen aan de club. Op een spanne van een jaar is de saamhorigheid in mijn ogen al flink beter geworden. De leden voelen vaak al meer als familie dan mijn eigen familie de afgelopen jaren, inclusief de momenten van pure frustratie als ze zich niet gedragen zoals je wilt. Dan kun je toch zeggen wat je wilt – maar al dit gehannes met marketing en communicatie helpt dus WEL. Thuis kreeg ik wel vaker te horen dat al de tijd die ik erin steek nutteloos is, maar op momenten als dit kan ik het vriendlief mooi inwrijven dat het WEL een goede investering is. Hoppa!

En hoe nu verder?

Ik heb mijn vizier inmiddels gezet op een verdriedubbeling van het aantal loten van vorig jaar. Dat legt een goede basis voor het volgende jaar en kan ervoor zorgen dat mensen zich herinneren hoe leuk het was om als club ergens naartoe te werken. Samen. Denken jullie dat dat haalbaar is? Blijf dan vooral hangen voor de volgende update!

Ps. Hebben jullie inmiddels al een lootje gekocht?!

Advertisements