De kop is eraf!

Een goddelijk zonnetje, heerlijke snacks en veel gezelligheid was afgelopen vrijdag het perfecte recept voor de start van het EK honkbal in Hoofddorp (en Nieuw-Vennep). De eerste dag begon voor veel deelnemende teams met de eerste wedstrijden, waarin hard werd geprobeerd een deuk te slaan in de competitie. Daar waar sommigen daar prima in slaagden, hadden anderen meer moeite met de hitte en de speelstijl van hun tegenstanders.

Iedereen die wel eens is gaan kijken bij een honkbalwedstrijd (vooral de Amerikanen kunnen er wat van), weet dat er echter niet alleen op het veld, maar ook ernaast, genoeg te beleven valt. Graag nemen we jullie mee voor de inside scoop van deze eerste toernooidag!

Hongerige meutes

De wedstrijden in de namiddag zorgen voor de eerste mensen met snack-trek, en de speurtocht naar iets lekkers om te kanen. Voor het EK is de keuze verzocht door een speciale cateraar, die enkele heerlijke hapjes kan klaarzetten. Er is een barbecue-stand waar heren verlekkerd naar het vlees staan te staren, met daarnaast de grote favoriet – patat!.
“Lekker saus erop?!” weergalmt bij elke patatliefhebber die zich in de rij waagt voor de frietkraam. De frietjes zijn heet, gaar (ook nog wel eens moeilijk als je zoveel mensen moet helpen) en bovenal HEEL erg lekker!

Daarnaast vinden we de kraam voor mensen met zoete trek. ‘Oooooh, dat ziet er lekker uit’ kraait een jongedame, wijzend naar wat felgekleurde chocolaatjes. ‘Ik hoop elke keer dat mensen het over mij hebben, maar het is altijd het snoep’, verzucht de beheerder van de kraam grappend. Bij een aanbod voor een interview waarbij hij reclame kan maken voor zichzelf bij de zoetekauwen van de wereld komt echter de afwijzing ‘Ik vertel mensen liever dat ze hier hun snoep moeten komen scoren. Ik heb al twee prachtige kinderen thuis zitten, da’s meer dan zat.’ wordt er verklaard.

Zo strak was het nog nooit!

Voor sommigen begint het werk pas NA de wedstrijd. Zodra de laatste spikes het veld hebben verlaten staat de field crew namelijk klaar om het gravel weer spotless te maken, en de lijntjes gelijk weer mooi te trekken. Niet alleen secuur, maar ook snel moet er gewerkt worden om alles weer op orde te krijgen voor de volgende wedstrijd van start kan. “Het is een kwestie van nat houden. Houd het nat en het is gelukkig. Geldt niet alleen voor velden!” grapt een van de heren voordat hij het veld oprent om te zorgen dat het veld precies nat genoeg is om geen stofwolken te doen opstuiven.

“Aaaah, die ga ik echt niet aanraken!” weerklinkt er dan uit een van de dug-outs waar ook opruim werkzaamheden plaatsvinden na elke wedstrijd. Een achtergebleven toque zorgt alom voor hilariteit. Maar ondertussen worden bekertjes, papiertjes en andere zooi verwijderd voor het volgende team zich komt melden.

Ik woon op pumps!

Op de tribunes is het ‘s avonds bij de wedstrijd van Team Kingdom of the Netherlands dringen geblazen op de tribunes het dichtst bij het veld. Daar is geen tussenkomen meer aan. “I gotta be where the action is!” exclameert een Britse jongeling met spiegelreflex terwijl hij zich gelaten op de trappen achter de pitcherplaat laat zakken bij gebrek aan een stoeltje pal achter de catcher. De side-stands houden echter nog genoeg stoelen over deze eerste wedstrijd, stoelen die hopelijk de komende dagen wel gevuld gaan worden met het gezellige publiek.

De ‘bring back De vlieger!’-campagne is inmiddels begonnen om het vermaak tussen de inningen naar een hoger niveau te tillen, waar de mensen nu nog een beetje tam zijn. Dat gaat later in de week wel veranderen! Boven de normale zitplaatsen bevinden zich enkele boxen waar de kenmerkend oranje geklede crew het iedereen naar de zin probeert te maken. Daar waar ondergetekende de stiletto’s al vrij snel moest opgeven voor een paar (blaarverwekkende) flatjes, trippelt een van de crewleden moeiteloos langs met dienblad en hakken. “Ik krijg juist blaren van sneakers!” krijg ik te horen, waarna ze zich verder haast om drankjes te verstrekken.

Ook vandaag is er weer genoeg te beleven op het complex in Hoofddorp – maar ook in Nieuw- Vennep. Je kunt om 14:00 hier voor een meet en greet terecht, waarna om 14:30 de wedstrijd Tsjechië – Groot-Brittannië plaats zal vinden. Nederland zelf komt pas om 19:00 in Hoofddorp weer aan slag
Don’t forget to buy your tickets en hou ons vooral in de gaten voor verdere previews achter de schermen!

Advertisements