De werkende mens kent het wel. File-rijden. De perfecte plaats om je zonden te overdenken en het leven te overpeinzen. Zo kom je nog eens tot nieuwe inzichten, of vreemde observeringen.

File is wat mij betreft echt een noodzakelijk kwaad. Urenlang staren naar de achterbumper van je voorganger is niet direct iets waar een mens vrolijk van kan worden, zelfs al heb je keihard het foute uur opstaan en een voorraad koekjes op de passagiersstoel naast je. Gelukkig kan ik nu twee dagen in de week loungen in een hotelletje in Amsterdam (al ken ik genoeg mensen die dat niet onder de noemer ‘gelukkig’ zouden scharen) en de file een beetje vermijden.

Laatst overkwam me toch weer iets nieuws temidden van het monotone gezoem van de auto’s om me heen.  Mijn blik dwaalde naar de auto rechts van me. Een mooie (en tres dure) BMW met een nog duurdere bestuurder. Dat bleek wel weer toen meneer mij groette door zijn glas naar me te heffen.

Voorbeeldje van crystal-online.eu

 

Ja. Echt. Hij HIEF ZIJN GLAS naar me. In de auto. Zat ie daar met een glas (ongetwijfeld verse) jus d’orange in de file. Het was ook echt zo’n mooi glas, kristal if you ask me, met van die ruiten op de zijkant. Erg fancy in ieder geval. En toen hij vervolgens begon aan een heerlijke croissant kon ik niet anders dan in jaloezie verder knagen op mijn droge koekje dat opeens veel minder cool was.

Maar wie doet nou zoiets?
En waar laat je dan dat glas nou weer? Dan moet je dus al een fancy cupholder in je fancy auto hebben om je fancy glas in te zetten. Ik voelde me al heel wat in mijn (voorloop)-leaseauto. En dan bots je dus op de koning van de file, en weet je direct je plek weer.

Advertisements