Wereld wereld wereld. Waar ben je toch mee bezig?
Mensen die elkaar de dood toewensen op een bootje op de Middellandse zee daargelaten (ook een grof schandaal hoor, maar iedereen schrijft daar al verontwaardigde blogs over), zijn wij als mensheid toch niet echt denderend bezig. Nou schrijf ik al regelmatig over de wanhoop die ik soms voel, wanneer er weer celebs in het nieuws zijn in plaats van belangrijke zaken. Daar kun je best een dagtaak aan hebben inmiddels, want die wanhoop is alom aanwezig.


Zo ook weer vandaag, toen ik tijdens een onschuldig klikrondje door het internet stuitte op de #Kyliejennerchallenge. Idiote kinders die bedachten dat het wel stoer zou zijn om alle bloedvaten in hun lippen te laten knappen door ze vacuüm te zuigen. Hun excuus? Eruit willen zien als Kylie Jenner (zusje van de al even onnuttig beroemde Kim Kardashian).

Pfoe – begint het op te vallen dat de Kardashians/Jenners vaker figureren als slecht voorbeeld op deze blog? Misschien, in mijn ogen, wel HET toonbeeld van wat er mis is met de huidige wereld (maar daarom niet minder leuk om te stalken/bij te houden!)

Anyway – er zijn ondertussen al bergen filmpjes, foto’s en dramatische posts over mensen die hun complete lippen opblazen (inclusief beeldmateriaal waar een zwakker mens akelig van zou worden). En honestly. Ik ben er nog 0 tegengekomen waarbij het effect daadwerkelijk in de buurt komt van de professioneel opgeblazen lippen van miss Jenner.

Voorbeeldje?

En dat terwijl ze er zo uit willen zien:

Shocking! De #KylieJennerChallenge is nu écht een ding
Foto van Grazia.nl

Nou ben ik zelf ook nooit onderdeel geweest van de houd-van-jezelf-zoals-je-bent club (verbetering altijd mogelijk he!) maar dit. Dit kan toch echt niet! Of wel dan?

Waar bedenkt een mens zich nou dat het slim is om zichzelf toe te takelen, allemaal in een poging om te lijken op figuren die een pornovideo tot hun grootste accomplishments moeten rekenen? Hoeveel goed werk sommigen van hen ook doen, het effect dat ze ondertussen hebben op de beïnvloedbare (en toegegeven, oer en oerdomme) jeugd is verschrikkelijk. Want geld doneren aan goede doelen of vrijwilligerswerk is niet datgene dat nagedaan wordt (zoals Beyonce of Angelina Jolie, Emma Watson – list goes on). Neenee, laten we lekker sexten en onszelf toetakelen. Dat is het te volgen voorbeeld blijkbaar!

Advertisements