Ok. De titel is een beetje een leugen. Maar eentje met de meest goede bedoelingen – zeker aangezien het komende stukje natuurlijk wel gewoon in de sollicitatie-box hoort!

Ik heb namelijk een baan!

(Dat was jullie vast nog niet duidelijk geworden met de ‘subtiele’ hints in vorige blogs). Maar goed, dat neemt natuurlijk niet weg dat ik ontzettend blij ben om eindelijk een punt te kunnen zetten achter bijna een half jaar sollicidrama!

Het allermooiste is nog wel dat mijn huidige werkgever uiteindelijk mijn opstap is geweest naar deze nieuwe baan. Oftewel – iedereen die altijd maar klaagt over de dodelijke onnuttigheid en hersendodende baantjes bij een callcenter….in your face!
Ik werk inmiddels al meer dan vier jaar (fuck – ga ik toch dat vijfjaars-presentje missen!) bij Teleperformance. Dan leer je mensen wel kennen, en zij jou ook. En als je dan een beetje je best doet (of als ze je graag weg willen hebben ;)) gaan mensen vanzelf met je meedenken.

Zo bood mijn BUM (Business Unit Manager) me dus een tijdje geleden aan om mijn CV door te sturen naar Sogeti. Een bedrijf dat op veel vlakken adviserende en testende rollen uitvoert op het gebied van ICT voor andere bedrijven. (Veel duidelijker krijg ik het niet omschreven). Daar zochten ze nieuwe testers. Mensen die (door andere bedrijven) ontwikkelde software gaan testen om te zien of alles werkt zoals het hoort te werken, en of alles staat waar het hoort te staan.

Ok. Admittedly. Niet bepaald “DE” baan in de communicatie die ik wel een beetje had gedacht te kunnen scoren. Maar niettemin ontzettend veel raakvlakken met communicatie (want wanneer je software gaat testen – zit je toch stiekem eigenlijk gewoon de communicatiestromen te analyseren als je het mij vraagt). Could be worse!

Ik ben echter vooral enthousiast over het bedrijf en aankomende werkomgeving!
De mentaliteit van Sogeti is (als je over het beetje creepy ‘Sogetist’ worden heen bent) namelijk superawesome!
Het is een mengeling van competitief werken – gecombineerd met uitdaging en openheid tussen alle lagen van het bedrijf. Helemaal mijn ding – want als ik kan laten zien dat ik de beste ben…ben ik al gauw tevreden.

Dus nadat ik een oriënterend gesprek, een kennismakingsgesprek en een middag vol capaciteitstests had overleefd (toch altijd fijn om even bevestigd te krijgen dat je stiekem niet superdom bent) kreeg ik na een laatste sollicitatiegesprek een aanbieding om per 1 februari te beginnen. En natuurlijk zei ik daar volmondig ja op.

Dus ga ik per februari opgeleid worden op het gebied van testen (want tsja, daar bak ik momenteel natuurlijk nog niks van) en ga ik na die opleiding de grote onontdekte wereld van het testen in. Kijken wat ik daar allemaal voor elkaar kan krijgen.

Nu nog even bedenken welke lease-auto het gaat worden! (A)

(Maar mochten jullie nog meer sollicidrama blogs willen – ik ben eventueel wel over te halen ;))

Advertisements