We hebben inmiddels de boekenfreak (wie leest er nou het laatste hoofdstuk als eerste?!) en de poetsmaniak (ondergoed strijken, really?!) gehad. Ook kennen we nu vooraanzittert in de bios en de mysterieuze flexitariër. Gelukkig zijn er nog genoeg vreemde mensen over op deze wereld.

Nu Sinterklaas in het land is komen de gekke mensen al snel bovendrijven. Dat blijkt ook wel weer uit mijn blog van gisteren – waarin de fanatieke schoonfamilie natuurlijk een schoolvoorbeeld van awesome was.
Buiten overdreven fanatieke-Sinterklaasavonden zijn er echter ook andere Sinterklaasliefhebbers met vreemde gewoontes.

Ik ken namelijk iemand die…pepernootist is!

(Elke kans om zelf een nieuw cool woord te verzinnen is er één he!). Deze zelfbenoemde pepernootist is iemand met een voorliefde voor pepernoten. De chocolade versie, natuurlijk.
Er wordt op dit gebied echter keihard gediscrimineerd. Dit menselijk monster houdt namelijk niet van alle chocoladepepernoten. Deze gruwel heeft niet evenveel liefde voor elk van de drie geweldige creaties.
Neenee. Deze pepernoot-racist (vandaar dus pepernootist he! ;)) houdt namelijk alleen van de witte.

Natuurlijk vanwege de smaak he, niet vanwege andere -nog foutere- redenen!
En al moet ik het ermee eens zijn dat witte choconoten toch verreweg het lekkerste zijn, zou ik nooit zo ver gaan om de rest buiten te sluiten!

Afhankelijk van het gezelschap eet ik een gemengde zak in opzienbarende tijd restloos leeg. Ben ik alleen: Dan begin ik met de pure chocolade, en werk ik via melk naar de witte noten toen (want de lekkerste bewaar ik voor het laatst).
Zijn er andere mensen in de buurt sla ik direct toe, en scoor ik zoveel witte pepernoten als ik maar kan. Maar ik vind het allemaal lekker!

Deze pepernootist echter…gaat speciaal naar de donderdag-ochtend-markt-bakker om daar gigantische zakken witte pepernoten in te slaan. ALLEEN de witte.
Schandelijk!

wie doet er zo iets!

Ik ben tegen choco-minatie!

Advertisements