Iedereen staat wel eens ergens in de wacht. Dan bedoel ik telefonisch in de wacht staan (en niet het urenlang koukleumen, wachtend op die vriendin die altijd en eeuwig te laat is).
Sommigen zijn daar beter in dan anderen, dat zal ik toegeven. Je hebt namelijk mensen die heel vastberaden rustig drie kwartier in de wacht kunnen staan voordat ze iemand aan de lijn krijgen bij de klantenservice waar ze iets te klagen hebben.
Andere mensen kunnen na drie minuten al niet langer wachten, ontploffen, en proberen het op latere tijdstippen maar gewoon op nieuw. Persoonlijk vind ik voor beide mentaliteiten wel wat te zeggen.

Ik kan prima heel lang in de wacht staan, bedacht ik me laatst toen ik ergens bijna vijftien minuten moest wachten (Nou zat ik op mijn werk, en kreeg ik dus betaald om bij een andere afdeling in de wacht gezet te worden – dat verzacht de pijn al heel wat).
Er is dan echter wel één voorwaarde, die bij heel veel bedrijven gruwelijk fout wordt gehanteerd. Lang in de wacht staan is namelijk niet zo erg….als er maar LEUKE wachtmuziek is.

Zelf werk ik dus op een callcenter. En ik heb er geen definitieve statistieken bij, maar in zeker drie van de tien gesprekken die ik voer (op drukke dagen) – wordt er bij mij geklaagd over onze gruwelijke wachtmuziek.
Slechte ABBA-hits en 70’s jazz die zelfs de dapperste wachter compleet horendol kunnen maken. Muziek die je nooit vrijwillig zou luisteren, en liever ook niet hoort, zelfs wanneer de tonen niet door een telefoonhoorn komen.
Mensen rapen dus letterlijk de moed bij elkaar om aan het einde van het gesprek toch nog even kenbaar te maken dat de muziek echt niet kan.

“Heeft u verder nog vragen?” “Nee…maar ik zou toch wel graag even zeggen dat die muziek van jullie….” (en dan begin ik al te lachen).

Braaf vermeld ik aan iedereen dat we er melding van zullen maken. Dan stuur ik weer eens een vrolijk mailtje naar mijn supervisie dat de wachtmuziek toch echt te erg voor woorden is. Inmiddels werk ik echter al viereneenhalf jaar op een project met de slechtste wachtmuziek in de historie.
Toch klaag ik niet, want de afdeling waarbij ik zelf in de wacht kom als ik voor klanten naar het hoofdkantoor moet bellen – heeft juist geweldige muziek!
Heerlijke nineties hits. Zit je een beetje te stuiteren op Ricky Martin – Livin la vida Loca terwijl je wacht. Onmogelijk om je dan te irriteren!

Nu weet ik het inmiddels wel zeker – wachtmuziek beïnvloedt 100% het gesprek dat je gaat voeren.
Zit je je al te irriteren aan dat klotemuziekje…ga je die arme klantenservicemedewerker ook het leven maar even zuur maken.
Mag je echter genieten van een heerlijk deuntje – kan je dag al niet meer stuk.

Wie gaat er onderzoek doen naar de perfecte wachtmuziek?
(Waarom bedacht ik me dit niet toen ik een onderwerp voor mijn bachelor/masterthesis nodig had?!?!?)

Advertisements