Mannen en autobeurzen. Wijs mij maar eens een man aan die er nooit is geweest. Autobeurzen zijn iets dat elke kerel gedaan moet hebben, als ik de heren op zo’n beurs moet geloven. Ja, ik ben zelf ook geweest. Gedwongen, natuurlijk. Gelukkig kun je je ogen uitkijken daar, zelfs wanneer je niet van auto’s houdt. De typetjes die er rondwaggelen zijn verbijsterend.

Automonteurs die vers uit de garage lijken te komen. Ouwe kerels die verlekkerd naar de auto’s staren en nog ouwere kerels die alleen maar de pitspoezen lastig vallen. Afgewisseld met enthousiaste papa’s met nog enthousiastere zoons. Het leukste moment?
Het bordje bij een van de mooiste auto’s – ‘Waarschuwing: model niet inbegrepen bij koop’.
De jongen bij de stand legde het me wel even uit. Het foute grapje “Zou die chick ook bij de auto verkocht worden?” dat ik die dag al minstens 50 keer had gehoord, bleek voor sommige mannen namelijk geen grapje te zijn. En om boze discussies te voorkomen werd het tegenwoordig maar bij de auto gemeld.

Dit is dus de wereld waarin we leven tegenwoordig. Gezond verstand doen we blijkbaar niet meer aan. McDonalds moet verplicht op hun koffiekopjes vermelden dat de koffie heet is om een miljoenenaanklacht te voorkomen (Liebeck vs. McDonalds). Verpakkingen moet en vermelden dat het inslikken van stukjes niet verstandig is… en op de autobeurs is het blijkbaar nodig om even aan te geven dat de vrouwen niet bijgeleverd worden bij de auto.

Misschien moeten we bij geboorte ouders maar meteen een kaartje overhandigen bij het uitpersen van de baby: “Warning: child may require care.” Straks vergeten we dat ook nog. Of nee, laten we dat juist niet doen, moedigen we de natuurlijke selectie tenminste aan.

Nieuwe column in Univers: http://universonline.nl/2014/10/30/vintage/

Advertisements