Mijn oogballen zijn tot op heden nog compleet wodka-vrij en het internet is voorlopig gevrijwaard van foto’s van mij als plank. Veel van de hedendaagse trends gaan namelijk compleet aan mijn neus voorbij. Zo heb ik ook nog nooit een lepel kaneel naar binnen proberen te werken en moet ik bekennen dat ik niet weet hoe het is om een emmer ijswater over me heen te krijgen.

De huidige trend van ’sexting’ daarentegen zorgt ervoor dat ik me al helemaal bejaard begin te voelen. En dat als 25-jarige. Want wanneer het gaat over sexting – sexy tekstberichtjes en/of foto’s versturen aan partners (of elk ander levend wezen) – kan ik alleen maar terugdenken aan de goede oude tijd. Toen sexting nog cyberen heette en het gebeurde via MSN of je 3-pixel webcam. Toen je foto’s nog niet in de cloud belandden, en gesprekken nog niet gedeeld werden bij het eerste het beste akkefietje.

Vroeger- toen ik nog de onschuld zelve was. En niet kon bevroeden dat mensen echt online naaktfoto’s van zichzelf gingen versturen. Terwijl 13-jarigen me inmiddels wel een en ander zouden kunnen leren over de kunst van het online verleiden. Dan kan ik me toch gelukkig prijzen als bezet vrouw. Lig ik in ieder geval niet hopeloos achter.

Toch lijkt het allemaal steeds erger te worden. Doet iedereen het tegenwoordig? Hoort het zo? Mag een normaal, niet-dubbelzinnig berichtje niet meer? Neem nu die arme voetbalcoach die laatst op het nieuws was. Volwassen kerel – jongere vriendin… en dapper aan het sexten. Leuk voor hem! Totdat hij een filmpje van zijn aftrek-actie naar zijn hele jeugdige damesvoetbalteam stuurde… in plaats van zijn vriendin. Nu zou ik hem op dit punt sowieso al moeten corrigeren. Hoe sexy je ook aan het appen bent- dick pics of filmpjes zijn NOOIT goed. Het is niet aantrekkelijk en dat blijft zo. Of geil- ligt eraan hoe dirty je wil talken.

Anyway, deze brave burger haastte zich direct met filmpje en al naar het politiebureau om zichzelf aan te geven. Vol schuldgevoelens en vooral vol schaamte (lijkt mij dan). Beste oplossing die je in zo’n klotesituatie kunt bedenken leek mij persoonlijk. Hij was vast klaar voor een ferme tik op de vingers. Wordt ie vervolgens vastgezet, hikt ie aan tegen een gevangenisstraf en mag ie € 80.000 borg ophoesten. Omdat ie ‘het juiste’ doet. Hoe erg kun je het maken voor zo’n man? Het feit dat we leven in een wereld waar dit de orde van de dag wordt, is best beangstigend voor zo’n oude taart als ikzelf. Liefde via een ander medium dan ons lekkere lichaam- het blijft wennen.

En waar de holbewoners het er vast roerend over eens waren dat de knuppel en grot prima werkten, blijf ik lekker achterhaald door cyberen. Dan beland je tenminste niet zomaar met je foto’s en foute praat in de inbox van al je vrienden. Plus, het bekt nog lekkerder ook. Cyber ze

Advertisements