De muren van het trappenhuis kaatsen de echoes van de kakelclub in het rond terwijl ik me verstop om het hoekje bij de liften. Het is iets voor negenen op maandagochtend – niet mijn meest vriendelijke tijdstip van de week.
Niet omdat ik een ochtendhumeur heb, verre van. Er is echter een groot verschil tussen een ochtendhumeur – en het vermogen om de kakelclub te overleven op de vroege ochtend. Gelukkig passeren de dames me ongezien, op weg naar de kantine, en kan ik naar boven vluchten.

Het is een groepje van zes of zeven dames die sinds een aantal maanden mijn werk onveilig maken. Stuk voor stuk zijn ze boven de 50, ontslagen bij hun vorige baan om wat voor een reden dan ook, en erg ontevreden over hun nieuwe positie als callcentermedewerker.
Helaas is de Toverland reclame, waarbij geweldige 50-plussers persoonlijk zorgen voor een geweldige tijd in het pretpark, niet van toepassing op callcenterwerk. Het grootste deel van de dag is de kakelclub namelijk….aan het kakelen. En dan dus niet tegen klanten, maar tegen elkaar.
Don’t get me wrong – ik ben echt niet zo iemand die vind dat iemand na hun 50e net zo goed met pensioen kan gaan. Hellz no. Neem nou Dr. Pol (van mijn favorieteste dierendokter serie op tv). 70+ en nog steeds een wervelwind tijdens zijn werk. Gooit koeien om alsof het niks is, beter dan een jonge dokter.
Maar als je in een groep van zes hele dagen alleen maar komt klagen over je carriereverloop, terwijl arme ik gesprek na gesprek moet oppakken – word ik niet vrolijk van je.

Na mijn nipte ontsnapping startte ik vervolgens een pc op, klaar om te gaan starten aan mijn maandag. Net toen ik alles had ingelogd, opgestart en aangemeld kwam de kakelclub aangewandeld. Koffiekopjes, haarspelden en god weet wat nog meer in der aanslag streken ze neer. Precies in het werkblok waar ik net was gaan zitten.
Nu zit ik dus de komende acht uren tussen de dames. Luisterend naar een constante symphonie van geklaag, gezeur en gemekker over alle dingetjes die ze dwarszitten. En dat zijn er nogal wat.

SAVE ME!

Advertisements