We hebben inmiddels de boekenfreak (wie leest er nou het laatste hoofdstuk als eerste?!) en de poetsmaniak (ondergoed strijken, really?!) gehad. Gelukkig zijn er nog genoeg vreemde mensen over op deze wereld.

Vandaag verbaas ik me over een vriendin die een voorliefde heeft voor stijve nekken en bolle oogjes. Ik ken namelijk iemand die bij een bezoek aan de bioscoop steevast op de eerste rij van de zaal wil zitten.
Je weet wel, die plek voorin de zaal waar je zo ongeveer achterover moet gaan liggen om de film nog mee te krijgen. De rij die normaal door elk nadenkend wezen wordt vermeden tot op het moment dat de verdere zaal compleet gevuld is.
Persoonlijk vind ik het onbegrijpelijk – ik ben zelf een 100% midden-in-de-zaal-type. Het liefst ga ik een van de middelste rijen midden in de rij zitten. Heerlijk centraal, op ooghoogte met het midden van het scherm en goed voor alle actie.

Nou is dat voor degenen die altijd helemaal naar achteren rennen al vreemd, en zullen de voos-stelletjes die steevast het donkerste hoekje opzoeken me ook vast niet begrijpen…maar helemaal vooraan zitten?
wie doet dat nou vrijwillig?

De redenen achter de keuze zijn, op een bepaalde manier, nog wel enigszins begrijpelijk. Toch kan ik er persoonlijk met mijn verstand niet bij, en vermijd ik stiekem ook een beetje bioscoopbezoekjes met deze persoon (SORRY!).
Ik snap niet hoe je claustrofobisch kunt zijn in een bioscoopzaal (grotere open ruimtes dan dat vind je toch niet echt?). Ik begrijp niet hoe je bang kunt zijn bij een brand vast te komen te zitten in een rij bioscoopstoelen, en verpletterd te worden door andere bioscoopgangers – beetje te veel doorgedacht.
Ik geloof niet dat je meer details ziet EN het feit dat niemand voor je hebt zitten die je beeld blokkeert…vind ik het toch echt niet waard.

Ergens denk ik zelfs dat medisch onderzoek zonder veel moeite zou kunnen uitwijzen dat die voorste rij de minst gezonde plek is om te gaan zitten als je in de bios bent. Je arme oren en ogen krijgen dan de volle laag van alles.
Zeker wanneer je bij een IMAX-film eindigt – daar staat het geluid zowiezoe altijd al ontiegelijk hard. Stel je voor dat je dan op de eerste rij wilt gaan zitten. Dodelijk.

Eerste-rij-zitters van de wereld…jullie zijn gestoord.

Advertisements