Ik heb een mailaccount die ik vooral gebruik voor ‘belangrijke’ dingen. Een volwassenmensenmailadres, waarvoor je je niet hoeft te schamen als iemand je vraagt het te spellen. Het mailadres dat ik dus gebruik voor dingen als sollicitaties – visumaanvragen, verzekeringen en dergelijke.
Vrienden en familie gebruiken allemaal nog mijn oude ‘middelbare’-school adres. Dat adres is nog steeds een vooruitgang van de klassieker sjengielover@hotmail.com, die een jaar of 5 mijn liefde voor onze mopshond Sjeng onderstreepte, maar nog steeds niet je van het. Toch ben ik te lui om aan iedereen het volwassen adres door te geven want tsja, gemak dient de mens.

Op zich doe ik het echter met slechts drie mailadressen in mijn levensspanne nog wel goed. Ok, nou tel ik natuurlijk mijn UVT-mail, mijn Gmail (nooit gebruikt) en mijn-account-is-gehacked-dus-reserve-mailadres niet mee, maar toch.
Tegenwoordig controleer ik braaf de twee basis-mailadressen en that’s pretty much it. Toch verbaas ik me wel vaker over de dingen die mensen ‘acceptabel’ vinden wanneer het aankomt op je mailadres. Zeker op mijn werk zie ik dagelijks HEEL veel mailadressen…en dan komt er toch wat voorbij.

Mag je mij uitleggen op welk moment in het creatieprocess het adres ‘poesielikker@hotmail.nl’ een verstandige keuze lijkt. Of waarom het e-mailadres ‘familiepietserseenjansen-henssen@kpnmail.com’ handig werkt. Nou was ik 10 (of 11) toen ik kwam met Sjengielover, en was ik daar in retrospect dus niet heel slim mee. Dat adres zou me tenminste niet met het schaamrood op de kaken laten bellen naar een klantenservice. Allemaal leuk en aardig dat je je adres naar wens kunt  instellen, but seriously people? Waarom?
Dit zijn dus de mensen die ten tijde van Napoleon eindigden met de achternamen als Tieten of Poepjes. Het hedendaagse equivalent van de grappenmakers die destijds dachten dat er toch niemand op zou letten.

Laat ik echter eerlijk zijn. Bel je de klantenservice en krijg je mij aan de lijn met het e-mailadres womenhaterno5@gmail.com .. dan gaat mijn hulp toch niet heel erg manvriendelijk zijn. Want zelfs al zegt een e-mailadres misschien helemaal niks over jou…wij, de mensheid, gaan ervan uit van wel. Succes met solliciteren als dat je contactadres is!

Advertisements