Mensen zijn meestal lekker makkelijk in te delen in twee types. Playstation of Xbox-lovers. Mensen die een ijsje normaal eten, of beginnen met het koekje. Mensen die houden van chocolade…of nog niet bekeerd zijn. En in de meeste gevallen zijn degenen die behoren tot het andere ‘type’ compleet onbegrijpbaar voor degene die dingen anders doet. Snap je hem nog?

En wat is er nou leuker dan even laten zien welk type mens ik ben, door me te verwonderen over de rare, rare mensen die er bestaan in onze wereld. Een gedachte die herhalings-potentie heeft, nietwaar? Misschien zelfs wel een terugkerend item – mocht het nou zo blijken te zijn dat er genoeg leuke ‘types’ zijn om het over te hebben. We gaan het zien.

Wat voor iemand ken ik nou?
Een iemand die ik met geen mogelijkheid in de wereld kan begrijpen. Iemand die me verbaast, beangstigt en compleet van de wijs weet te brengen. Ik ken namelijk iemand die het LAATSTE hoofdstuk van een boek…als EERSTE leest. Dan bedoel ik dus niet dat dat wel eens een keertje is gebeurd, omdat je gewoon so damn curious bent (vanwege de awesome titel – geruchten in de media…of verveling). Neenee. Ik ken dus echt iemand…die van elk boek dat ze ooit in handen hebben gekregen…het laatste hoofdstuk als eerste lezen.

 

Despicable me awesomeness

Hoe kun je dat nou voor jezelf verantwoorden?
Welk nut heeft het nou nog om het hele boek te lezen als je al weet hoe het afloopt. Nergens meer die spanning over het al dan niet overlijden of verliefd worden van je favoriete personage. Vraag het zo iemand, en ze komen ook met een antwoord dat gewoon niet acceptabel is. Blijkbaar willen ze zich zo tijd besparen, want mocht dat laatste hoofdstuk nou al niet bevallen – skippen ze gewoon het hele boek. Alsof het niks is. Dan ga je toch ontzettend veel geweldige boeken missen, want niet elke geweldige schrijver is ook een ster in het schrijven van geweldige eindes, laten we eerlijk zijn.

De wereld zit vol met vreemde mensen. Vinden jullie ook niet?

 

Advertisements