Binnenkort een blind date waar je eigenlijk geen zin in hebt? 
Onverklaarbare angst dat vampiers de wereld op een dag overnemen (en dan dus niet de sprankelende Twilight versies)?
Een voorliefde voor een slechte adem waar je je hele buurt op kunt trakteren?

Restaurant Look in Rotterdam is het antwoord!
Nou ben ik zelf dol op knoflook – zo erg zelfs dat ik de toorn van vriendlief regelmatig riskeer door knoflook te gooien in ‘gerechten waar dat gewoon NIET in hoort!”. Ik kan prima mijn lasagne maken met vijf teentjes knoflook. Heerlijk toch? Gelukkig ben ik daarin blijkbaar niet de enige, getuige dit restaurantje. Elk gerecht dat je hier verorbert heeft wel iets knoflokerigs – een element van knoflook dat onmisbaar is. Wat wil een knoflookliefhebber nou nog meer?

Look Rotterdam – via diningcity.com

Nou was het voor mij allereerst al de eerste keer dat ik ooit in Rotterdam kwam (I know, wereldvreemd ben ik he!) – dus keek ik zowieso al mijn ogen uit. Daarbij is Look ook nog eens ongelofelijk schattig. De buurt is verschrikkelijk, maar zodra je over de drempel stapt vergeet je de ghettoboys die bij de coffeeshop een paar deuren verderop intimiderend buiten hangen. Het is smal, maar wel gezellig. Leuke pastelkleurtjes op de muren (van hip lila beneden tot schattig mint boven) en een tuin waar je met lekker weer ook kunt zitten. Een goede voorbode voor wat de rest van de avond moet brengen, zeker wanneer je achter het barretje potjes en flesjes ziet die zijn gevuld met de heerlijke aioli (waar vrienden van ons lyrisch over zijn).

Op naar de kaart – want zodra je je eerste rosé-tje hebt gescoord is het tijd voor de maaltijd!
Keuze te over, en alles bomvol knoflook natuurlijk. Kies voor knoflooksoep (geweldig idee!) of carpaccio met knoflookdressing – voor brood met die overheerlijke aioli of tonijntartaar… voor iedereen staat er vast iets lekker bij. En dat zijn dan pas de voorgerechten.
De keuze is vrij beperkt. Er staan geen 20 keuzes bij de voor, hoofd en nagerechten. Heerlijk vind ik dat – want dan zit je gezelschap tenminste niet uren te twijfelen. Een stuk of 5 gerechten in elke categorie – genoeg keuze maar nog steeds lekker makkelijk. En het klinkt allemaal even goed!

Look Rotterdam – via diningcity.com

Uiteindelijk ben ik geëindigd met de overheerlijke carpaccio (daar kan ik nou echt blij van worden) gevolgd door een verrukkelijke kalfsentrecote met kruidenboter en knoflookgras (zou ik een moord voor doen). Het toppunt van de avond was echter het dessert. Nou leef ik op zich altijd al voor het dessert – ongeacht waar ik nou eigenlijk ben – maar dit dessert verdient een award!
Knoflookijs (ja – echt!) met daarnaast een stuk pure chocoladetaart. En al is dat ijs 100 keer lekkerder dan je misschien zou verwachten – die taart…oh die taart. Ik wil trouwen met die taart.

All in all is Look zo’n restaurant waar je geen moment spijt van hebt. Wel raad ik je aan om je agenda de twee dagen NA Look vrij te houden van bezoeken aan de tandarts – mensen met wie je moet praten of locaties waarbij je adem van belang is. Want je walmt de week erna nog wel van alle knoflook. Believe me.

 

Advertisements