Ik mis lolly’s. Vroeger mijn favoriete snoep, en tegenwoordig een van de dingen die je niet meer kunt eten omdat je er te oud voor bent geworden (of andere redenen -winkwink-). Dat bedacht ik me toen ik na een award-middag afgelopen zaterdag eindigde met een gigantische chupa-chup met allemaal kleine chupa-chups erin. Jackpot! Oftewel – ik ging vriendlief oppikken van de hockey (die was daar zat en met een kapotte fiets gestrand) en pakte op de weg naar buiten een lekkere appel-lolly mee. Pas toen ik in mijn auto zat, na de bevreemde blikken van enkele bewoners van mijn flat genegeerd te hebben, zag ik hoe gek het er eigenlijk uitziet. Een volwassene met een lollystokje dat uit d’r mond steekt.  En eigenlijk ben je gedoemd tot het ding in je mond houden, god forbid dat je eraan durft te likken zoals de kindertjes hierboven zo onschuldig kunnen. Je verandert direct in een pornoster. Niet echt het image dat ik wil bereiken met het verorberen van mijn favoriete snoep.

Lolly’s, bananen. Mannen hebben ze allemaal voor ons verpest. Waarom moet elk fallisch object meteen op de niet-in-publieke-gelegenheden-eten-lijst? Ergens ben ik dan rebels genoeg om het gewoon wel te doen, maar ik vind bananen nou ook weer niet zo lekker dat ik er steeds een statement van wil maken – en lolly’s zijn zo slecht voor me dat ik die nou ook weer niet dagelijks zou willen eten. Maar ik mis ze wel. Zo zijn er veel dingen die ik best graag op mijn menu zou willen zetten – maar waarvan ik dat niet doe. En dat is dus niet altijd alleen maar vanwege de seksuele kwaliteiten van het voedsel, maar ook vanwege andere redenen (ik ben er te oud voor, of te dik voor, of ik zou bij god niet meer weten waar ik het zou moeten vinden). Hoe erg is het dat ik, in plaats van terug te denken aan vroeger toen alles nog beter was, terug zit te denken aan het eten dat vroeger zoveel beter was. Wat ik dan mis?

Dummie’s – Daar word ik nog altijd vrolijk (en kei-hyper) van:

Kokosbrood – lekker brood voor op brood (maar eigenlijk stopte je het altijd al direct in je mond!)

Snoeppapier – Need I say more?

De lijst gaat nog wel enkele 100en dingen verder, maar de rest zal ik jullie besparen – want het is natuurlijk veel leuker om te horen: Wat missen jullie nou echt, dat je tegenwoordig niet meer zou (durven) kopen?!

 

Advertisements