Kan iemand mij dit fenomeen verklaren? Zit me al jaren dwars namelijk. Het maakt niet uit waar je bent maar zodra je buiten de veilige deuren van je huisje komt, kom je de raarste dingen tegen. Vandaag ook weer. Het centraal station van Tilburg is nu echt al maanden een bouwput. Verschrikkelijk, overal hekken, kuilen en grote modderpoelen. Nog erger: overal bouwvakkers, die niet eens fluiten naar alles dat langsloopt. Vind ik een persoonlijke belediging hoor, ik doe dat rokje toch zeker aan om geobjectiveerd te worden?! Maar wat mij dan het allermeest opvalt?
Nou ben ik geen instagram-obsessed foto-kanon, dus ik heb er geen foto van, maar achter een van de hekken van de station-bouwput, midden in het zicht, lag een schoen. Een enkele schoen, en zo smerig dat het eruit zag alsof ie er ook al een tijd lag ook (wat niet zo was, want hij was me anders vast eerder opgevallen).

Ik kan er dan met mijn verstand niet bij, hé. Hoe komt een enkele schoen nou daar, in de middle of nowhere. Dan draaien mijn fantasie-radartjes overuren. Het is niet alsof je zoiets makkelijk kwijtraakt, toch? Kijk, in de winter zie je vaak zat handschoenen slingeren, of sjaals… zelfs paraplu’s kan ik me ergens nog wel wat bij voorstellen. Die dingen zitten niet met touwtjes vastgeknoopt aan je ledematen en kunnen (als ze een eigen willetje hebben) best ontsnappen aan de aandacht.  Ook bij handschoenen enz. ga ik al nadenken over de manier waarop dat verloren object zo verloren is geraakt, maar niks maakt me zo gek als verdwaalde schoenen. Want HOE VERLIES JE EEN IN GODSNAAM EEN SCHOEN?!

Misschien is het wel een bewijs van het bestaan van mijn creatieve kant. Maar zo’n verdwaalde schoen kan ik mijn geval leiden tot een hele busrit plezier. Dan zit ik allerlei scenario’s te verzinnen over die schoen, en de reden dat ie eindigt op een station-bouwput. Onderweg valt mijn oog op andere verdwaalde objecten (zijn er genoeg) en zo kan ik dan urenlang doorgaan met een beetje pech (lees: lange autoritten). Toch denk ik dat alle vampieraanvallen, schoen-ontvoerders en voetfetishisten op de vlucht niet een verklaring zijn voor die eenzame schoen. Maar wat dan wel? Schoen-verliezende mensen van de wereld….leg me dit eens uit?!

Advertisements