Beste heer/mevrouw,

Graag wil ik via deze weg reageren op uw vacature voor de functie van Social Media Specialist.  Ongetwijfeld heeft u reeds zo’n 1000 motivatiebrieven moeten doorspitten. Een baan als deze is ten tijde van de huidige crisis vast de spreekwoordelijke speld in de hooiberg voor het leger van werkelozen.

Toch hoop ik dat u mij de mogelijkheid biedt om u te tonen wat ik voor u kan betekenen. Het is namelijk niet mijn jarenlange werk in een callcenter dat mij een streepje voor zal bieden op de rest. Ook mijn master Communicatie Design zal u vast niet kunnen bekoren. Mijn grondige kennis van alle Social Media, is dat misschien overtuigend?
Facebook kent voor mij geen geheimen. Tweeten is mijn tweede natuur. Instagrammen kan ik als de beste en mijn Pinterest prikbord zit bomvol. Een sociale professional, dat ben ik. Is dat niet perfect voor de functie?

Nee, u bent vast nog niet overstag gegaan. Waarom zou u ook, met een zee aan sollicitanten om in te vissen. Gelukkig kan ik u meer bieden dan wie ook. Maandenlang solliciteren heeft mij namelijk het volgende geleerd. Ik hoef u geen ervaring te bieden. Geen kennis, of expertise. U wilt van mij geen motivatie, vooruitgang of succes. Het enige dat u wenst, en laat me u verzekeren dat ik u dat kan bieden, is iemand die bereid is misbruikt te worden. Een slaaf, smekend en op de knieën. Iemand die bereid is om handen te kussen, stroop te smeren en konten te likken.

En ik vraag u slechts één ding. Laat mij die slaaf voor u zijn.

Met vriendelijke groet,

Een wanhopige sollicitante.

 

Nieuwe column in – http://universonline.nl/2014/04/10/stemmen/

Advertisements