Stealth-verslaafden kunnen hun hart ophalen met de nieuwste productie van Eidos Montreal. Thief is de natte droom voor spelers die het liefste een heel spel stiekem in de schaduw rondsluipen. Vrijheid is in deze langverwachte productie een kernwoord gebleken, want je bent tijdens de missies niet alleen vrij om ze uit te voeren zoals het jou uitkomt, het hele spel hangt van keuzes aan elkaar.

Laat je de bewakers leven, of zorg je dat ze je überhaupt nooit zien. Ga je recht op je doel af, of neem je een alternatieve route en ontdek je zo de prachtige vergezichten vanaf een hoog plekje? Die keuze is aan jou. Je speelstijl bepaalt in welke categorie het spel je indeelt, je speelt of Opportunist, Ghost, of (persoonlijke favoriet) Predator. Daar waar je als Opportunist gaat voor flexibiliteit, werkend op een manier die optimaal gebruik maakt van de omgeving, blijf je als Ghost compleet ongezien. En de Predator? Die gaat voor de actie en de kill.

Het verhaal is een kwestie van smaak. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen de duistere, lugubere en soms erg gemene humor kan waarderen. Een aanrader zijn de sidejobs die je her en der kunt accepteren. Kleine pareltjes die meer dan eens een lach stelen van je lippen. Het nadeel is de verhaallijn van de main story, die houdt je niet urenlang bezig. Het spel is bovendien relatief kort. Toch is Thief een aanrader voor iedere speler met een gezonde dosis galgenhumor en een verslaving aan stiekem doen.

Nieuwe recensie in: http://universonline.nl/2014/03/20/superstudent-tessa/

Advertisements