De laatste dagen hebben jullie het misschien wel gemerkt. Ik heb mijn oude Deviantart (hoe oldskool is dat!) account weer ontdekt nadat ik een mailtje kreeg dat iemand mijn wachtwoord had proberen op te vragen (echt? Wie hackt er nou deviantart accounts?!?). Stond vol met slechte verhaaltjes van toen ik heel wat jonger was. En nog verslaafd aan het opschrijven van mijn rare hersenkronkeldromen. Ik droom namelijk vreemde dingen. Niet vliegen in een land vol puddingbergen vreemd, maar echt ronduit creepy dingen af en toe. Nou ja, oordeel zelf, want de meest recente stukjes zijn dus bewerkingen van die oude dromen. Het was vroeger wel makkelijk, inspiratie was nooit een probleem want wanneer mijn hoofd het kussen raakte droomde ik altijd wel iets dat de moeite van het opschrijven waard was.

De laatste tijd is dat wel anders. De inspiratie is ver te zoeken, en die timing van writersblock kan met een masterthesis die asap af moet natuurlijk niet beter. Logischerwijs is juist het feit dat ik iets MOET doen ook weer de oorzaak van de writersblock, dus zit ik inmiddels in een vicieuze cirkel van uitstelgedrag die problematische vormen aan begint te nemen. Gelukkig heb ik dus nu een voorraadje van slechte jeugd-schrijfseltjes die ik toch wel graag ook hier wil toevoegen (want dan blijven ze tenminste bewaard, en kan ik later terugkijken op mijn zielige pogingen tot schrijver worden). En dan kan ik de rest van de tijd (hopelijk) besteden aan het in elkaar bouwen van een thesis die een voldoende waard is. Al is dat een uitdaging waar ik, vrees ik, nog niet klaar voor ben.

Dus geen paniek als je de Engelse verhaaltjes niks vindt. Mijn blog is niet opeens veranderd in een slechte fantasydroom in nog slechter Engels. Het is een tijdelijke plug voor een gat in een zinkende blog-boot terwijl ik de zeilen probeer te hijsen. Dus terwijl ik verder vaar op een zee van slechte metaforen haal ik lekker oude koeien uit de sloot om jullie in ieder geval bezig te kunnen houden.

Advertisements