“Hmm, moet je die zien. Wat een rondingen.” verzucht ik. “Ohhh, ja, zie de stof van dat shirtje eens spannen. Work it, work it!” kreunt vriendin M. terwijl vriendin C. een bouwvakkerwaardig fluitje laat horen. Ons onschuldig slachtoffer draait zich verbaasd om. Ogen als een rendier in de koplampen van een aanstormende truck. Compleet de weg kwijt. “Poseer eens? Schudden met die heupen!” giechel ik, terwijl hij zich zo snel mogelijk uit de voeten maakt. Zonder met zijn heupen te schudden.

De eerste warme dagen zijn een feit. Traditioneel de tijd van de start van het mannelijk jachtseizoen. Rokjesweer, voor de eerste keer dit jaar. Helaas voor ons vrouwelijke stukken vlees dus ook weer de tijd dat het scheermes uit de kast getoverd moet worden. Geen excuus meer om yeti te spelen. De melkflessen horen weer in de koelkast. Niet onder dat sexy nieuwe spijkerrokje dat je vorige week in een hoopvolle bui bij de Zara scoorde.

Paraderen langs de terrasjes vol met hoopvolle mannengezichten. Een vleeskeuring waar de lammetjes vrijwillig heengaan. Wij vrouwen zijn een sadomasochistisch soort wezen hoor. En dan stiekem verdrietig zijn als je niet nagefloten wordt. OF gespeeld verontwaardigd wanneer dat wel gebeurt. Instant gratification! Nou schud ik persoonlijk best graag met mijn kontje. Geen probleem, kan ik wel. Toch vind ik het flirtverkeer vrij eenzijdig op die eerste rokjesdagen.

Het mansvolk hijst zich toch ook in een strak shirtje? Een hip overhemd dat de nieuwe riem perfect accentueert? De heren bevolken toch niet voor niets en masse de terrasjes en grasvelden bij de uni. Kijken en bekeken worden. Al vergeten de dames door hun geconcentreerde paringspasje (en veel te strakke rokjes) vaak dat kijkgedeelte nog wel eens. Een groot onrecht waarvan ik vind dat het niet langer genegeerd mag worden.

Dus dames. Wacht het teken af. Een enkel zonnestraaltje is voldoende. Scoor een tafeltje op het terras, en neem er lekker een rosétje bij. Oefen je sexy knipoog voor de spiegel, en leer snel nog even fluiten. Neem scorebordjes mee en maak een lijst met schunnige opmerkingen. En dan los. Kijken hoe de mannen zich voelen wanneer ze als een stuk vlees behandeld worden. Ik durf te wedden dat ze het heerlijk vinden.

Nieuwe blog op: http://universonline.nl/2014/03/13/rokjesweer/

Advertisements