Bussen en wc-hokjes. Twee van de meest romantische plekken op aarde. Nou ja, dat zou je haast gaan denken als je de hoeveelheid liefdesverklaringen ziet die op een gemiddelde stoel, of deur gekalkt staan.
Waar is de tijd gebleven dat je door je lover mee werd genomen naar een romantische weide, om te picknicken onder een bloeiende boom. De tijd dat hij vervolgens met pijn en moeite (en misschien zelfs bloed zweet en tranen) een onsymmetrisch hartje in een boom kerfde met stuntelige initialen erbij.
Het kan mijn cynische insteek zijn, maar als ik eerlijk ben geloof niet ik dat de stelletjes die de achterste stoeltjes in de bus bevolken en daar teksten als
“Jeanie en Ali forever love 4-1-2014” met tipex op de hoofdsteunen kladderen een lang leven beschoren is.

Dan zit ik me als onschuldige passagier toch af te vragen hoeveel dagen na die prachtige liefdesverklaring Ali vreemdging met Jeanie’s(tot dan toe) bff Patricia.
Vaak, en dat vind ik helemaal geweldig, neem je dan de week erna plaats op dezelfde stoel, en is opeens een van de namen doorgestreept…of is er een telefoonnummer verschenen (ongetwijfeld om de leugenachtige vreemdganger met random telefoontjes te laten bestoken).
Mijn nieuwsgierigheid heeft nog niet gewonnen tot nu toe, dus dat laatste kan ik helaas niet met zekerheid zeggen.
Wie weet is dat wel DE manier om je nieuwe liefde mee te scoren. Een WC-hokje telefoonnummer. Is natuurlijk wel een geweldig verhaal voor op de bruiloft.

Eigenlijk zouden we de trend eens moeten doorbreken. Iedereen met relaties langer dan 10 dagen verzamelen, een hele bus hijacken en onderkladderen met data van stelletjes die WEL een toekomst hebben. Dan verbieden we natuurlijk wel de typische sloerie-vuilniszak-jasjes met dode dieren in de kraag (want die zijn verplicht bij de normale kladderaars).
Dan kerven we die stoelen vol met prachtige teksten als “Erik en Zoë FOREVER (en al langer dan een maand)” met een lading leuke hartjes erbij en wrijven we die breezertiepjes (zijn het tegenwoordig nog breezersletjes, of moeten we ze nu jillz-bitches noemen ofzo?) er eens in hoe het is om een serieuze relatie te hebben.
Misschien zet ik er mijn nummer wel bij, kunnen ze bellen om te informeren hoe dat nou eigenlijk moet, langer dan een maand bij dezelfde persoon blijven.

Advertisements