Hotel Transsylvania - Dracula
Hotel Transsylvania – Getekende vampieren zijn zelfs cool!

Gisteravond lag ik in bed onder drie lagen dekentjes, en vond ik het heerlijk. Dat gevoel dat er iets zwaars op je licht. Slaap ik beter van. En toen dwaalde mijn vreemde brein steeds verder af, naar gedachten over onder de grond begraven liggen (en verder…en verder….) totdat ik ging nadenken over de redenen waarom ik een goede vampier zou zijn. Het is namelijk een feit, hoor. Ik zou een goede vampier zijn. Niet alleen omdat ik vampiers echt BY FAR het allercoolste mythische wezen vind, maar ook gewoon omdat ze nou eenmaal geweldig zijn. Maargoed. Ik besloot dus om jullie ook maar even te trakteren op mijn geweldige beredeneringen.

De redenen waarom ik een goede vampier zou zijn!

1. Ondergronds leven? Kan ik!
Gisteren kwam ik dus al tot de conclusie dat ik graag iets zwaars op me heb liggen als ik slaap. En of dat nou de deksel van een grafkist, een mooie man (ook nooit weg natuurlijk) of een hoop aarde van mijn eigen graf is.. allemaal geen probleem. Het hele Buffy-eske (of Mortal-instruments-eske) jezelf moeten uitgraven na je herrijzenis – draai ik mijn pols niet voor om. Ik moet me dagelijks al zien te bevrijden uit drie lagen dekens en 8 kussens. Ook geen makkie hoor!

2. Geen zon? Geen probleem!
Ja, ik lig erg graag te bakken in de zon. Heerlijk vind ik dat, niks doen terwijl je aanbrandt. Toch zou ik de zon zelf absoluut niet missen. Thuis zit ik meestal als een echte vampier met de gordijntjes dicht met opgetrokken lippen naar mijn computerschermpje te staren. Grommend als vriendlief het daglicht binnen durft te laten. De zon kan ik prima missen, het is de warmte die ik wil. Dus zolang ik maar lekker in 30 graden (daar hebben we verwarmingen voor) kan rondhuppelen mogen ze die zon houden!

3. Bloed is grappig.
Al jaren loop ik bij de bloedbank (al is bloed weggeven natuurlijk niet heel vampierachtig..hmmm…) en vind ik het geen enkel probleem om bloed te zien. Ook toen ze de vinger van vriendlief compleet tot pulp geslagen hadden bij de hockey vond ik het fascinerend om naar zijn bloedende stompje te kijken in plaats van damesachtig weg te kijken. Rondsproeiend bloed in films, live-operaties… allemaal leuk en aardig. Bloed = leuk. Wel handig als je vampier wilt worden dunkt me.

4. Rood is mijn favoriete kleur – gevolgd door niet-kleur zwart!
Oftewel: de vampiergarderobe zou ik helemaal geweldig vinden. Kom maar op met die zwarte jurken, capes en rode lippenstift. Anyday!

5. Ik hou niet van poetsen.
Je kent ze vast wel. De grote (en verlaten ogende) landhuizen, kastelen en cryptes waarin vampieren het grootste deel van hun tijd horen door te brengen. Daar moet een flinke voorraad spinnenwebben, dode blaadjes en modder aanwezig zijn. Kan ik mee leven, poetsen is toch maar stom. Dus zet mij maar neer in zo’n vervallen huis, dan beloof ik dat ik niet zal schoonmaken!

6. Mysterieus kijken – check.
Dat oefen ik voor de spiegel hoor. De zwoele, mysterieuze en befaamde hongerige blikken van Edward,Damon, Bill en Angel heb ik al helemaal onder de knie. Zet mij maar ergens neer, en ik kijk zo vampierig naar je nek dat je spontaan jezelf wilt aanbieden. Altijd handig.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Doe ik niet, want dan geeft iedereen het lezen op (als jullie dat nog niet gedaan hebben, maar als je dat al gedaan hebt dan lees je dit niet meer en heeft dit excuus ook weinig zin). Laten we het er maar op houden dat vampier worden me makkelijker zou afgaan dan veranderen in een zeemeermin. Dan moet ik toch echt eerst zwemles nemen.

Maar lieve lezertjes. Zouden jullie ook een goede vampier zijn? En waarom? Of liever een ander mythisch wezen?

Advertisements