Het is een feit. De wereld behoort toe aan de sletten. Brave meisjes hebben niks meer in te brengen, je hoort er pas bij wanneer je alle remmingen overboord gooit.

Het nieuwste fenomeen op de markt bewijst dit wel. De brave meisjes uit de Middeleeuwen, die met hun kuisheidsgordels als leeuwinnen hun maagdelijkheid bewaakten, draaien zich om in hun graf. Hopelijk niet allemaal tegelijk, want dan krijgen we ook in Nederland te maken met een wereldramp. En dan is het maar de vraag of giro 555 ons in hun budget kan passen.

Wie wil z’n best friend nou niet in haar broek bewaren?

De glitterpoes, daar heb ik het natuurlijk over. Jawel, we zijn voorbij het punt dat het leuk is om figuurtjes in ons haar te scheren en gaan over naar iets veel beters! Dit nieuwe fenomeen heet Vajazzling. Figuurtjes van strass-steentjes op je pas gewaxte venusheuvel. Diamonds are a girls best friend moet de bedenker gedacht hebben, en wie wil zijn best friend nou niet in haar broek bewaren?! Makkelijk voor de mannen natuurlijk. Dan is het niet langer in een wollig kussentje zoeken naar dat genotspareltje. Je hoeft alleen de uithangborden maar te volgen. Kan niet missen.

Nou wordt er door degenen die overtuigd zijn beweerd dat ze deze versieringen alleen voor zichzelf aanbrengen. Logisch toch? Elke vrouw brengt immers uren van de dag door, starend naar beneden. En elke spiegel die ze tegenkomt wordt benut om de broek even open te knopen om te controleren of alle steentjes nog wel op hun plaats zitten? Nou, niet dus. Je maakt mij niet wijs dat je het geschuur van steentjes op ondergoed (of zouden ze dat allemaal al niet eens meer dragen?) en de tijd die wordt besteedt aan het opbrengen alleen maar voor jezelf doet. Dit soort kunst moet gezien worden.

Hoe lang duurt het dan nog voordat er neon-poes-verlichting komt, of doorzichtige broeken die het mogelijk maken om de kunstwerkjes aan iedereen te laten zien. Waar trekken we dan nog de lijn (in strass-steentjes)?

Een vajazzling figuurtje - mooi of niet?
Vajazzling – glitterpoes!

Nieuwe column voor ThePostOnline

http://www.thepostonline.nl/2014/01/06/vajazzling-de-glitterpoes/

Advertisements