De eerste week van Januari is al weer zowat voorbij. Tenminste, als ik anderen moet geloven. Ik zit zelf voor mijn gevoel nu ergens op vrijdag. De hele week loop ik eigenlijk al achter de feiten aan, compleet in de war. Bijwerkingen van het feestseizoen. Elk jaar raak in namelijk standaard rond Sinterklaas ergens compleet de draad kwijt. Dan lijkt elke dag een beetje op de vorige, en wordt bijhouden wanneer we leven erg moeilijk. Deze week was een lastige, vond ik!

Zo wilde ik donderdag een berichtje sturen naar ons Chili Tuesday eetgroepje, om te zien wie er die avond mee zou eten. Gelukkig kwam ik erachter dat het helemaal geen dinsdag was nog voordat ik het berichtje verstuurde. Die avond aten we, natuurlijk, wel alsnog chili, omdat we ons daar nu eenmaal op ingesteld hadden (want gelukkig voor mij heeft vriendlief exact dezelfde problemen). Feestlag, noem ik het. Geen jetlag en urenlang bankhangen, maar compleet van de kaart zijn door alle feesten.Helaas hebben ze hier geen pilletjes voor, of handige oplossingen om het te voorkomen. Zo liep ik dus gisteren binnen bij mijn werk om me te verbazen over de afwezigheid van het grootste deel van de supervisors en het schamele aanbod aan bellende collega’s. Pas een uur later sloeg het besef toe dat het zaterdag was, en niet donderdag zoals in mijn hoofd. Het moge nog een wonder zijn dat ik er dus uberhaupt op tijd was. Inmiddels ben ik weer bij de tijd, en snap ik dat het zondag is. Helaas voor mij heeft dat wel erg lang geduurd, aangezien samen met het besef dat het zondag is ook de kennis kwam dat het dus morgen maandag is. En maandag heb ik tentamen.

Nou was het natuurlijk al een vaststaand feit dat ik mijn tentamens dit blok ga falen. Dat kan immers niet anders aangezien het mijn belangrijkste tentamens ooit zijn. De laatste drie. Ooit. Als ik ze zou halen. En al ben ik dit keer zelfs al een paar weken van tevoren begonnen met leren zie ik het allemaal nog niet zitten. Mijn hoofd zit nog bij de fondue-avond op 31 december. Niet bij Culture, Communication and Computers. Gelukkig zijn de tentamens van maandag en woensdag pas eerste kansen. Als ik die niet haal is er nog een herkansingsmogelijkheid. Het is degene van 16 januari die me zo’n angst aanjaagt. Een hertentamen voor Cognition and Process. Een vak dat dus gaat bepalen of ik in Maart, of in Juli pas ga afstuderen. En in plaats van leren ben ik nog steeds verdrietig omdat ik maar 1 oliebol heb gegeten met nieuwjaar.

Begone feestlag, begone!

Advertisements