Daar gaan we dan!
2014 heeft ons eindelijk ingehaald, en nu wordt het weer een paar maanden vechten om het juiste jaartal op brieven, tentamens (blegh!) en andere zaken te schrijven. De voornemens worden overal alweer rondgestrooid en de nieuwjaarsgroeten (en kussen, jakkes!) zijn niet te vermijden. Natuurlijk zijn er ook altijd de ‘ik-doe-niet-aan-goede-voornemens-rebellen’ die elk jaar hard hun best doen om zich niets voor te nemen (om vervolgens miserabel te falen omdat je hoofd toch onvermijdelijk al plannen voor dat nieuwe jaar begint te maken!). Ik kan het weten, want ik ben al jaren zo’n rebel.

Ook dit jaar weer geen goede voornemens voor mij. Neenee, ik neem me dit jaar niks voor, maar ik ga gewoon dingen doen. Geen twijfel, geen gezeur en geen gehoop. Dit keer ga ik gewoon doen en bereiken wat ik wil, en de enige die me kan tegenhouden ben ikzelf. (Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik een geduchte, en tot nogtoe ongeslagen tegenstander ben, maar eens moet de eerste keer zijn voor een overwinning).

Oftewel:

– Er staat flink wat Modifast in de kast, en de Bodieboost boeken zijn vandaag besteld (want afvallen is elk jaar weer zo’n heikel punt – 10 kilo eraf is dit keer het doel voor december 2013 (en ja hoor, daar was dus mijn eerste 2013/14 fout al!!)).

– Mijn Masterthesis gaat eindelijk op mijn eindlijst verschijnen

– Mijn diploma’s worden met trots opgehangen aan de muur van mijn nieuwe kantoor (lees: ik ga een eerste, echte grote-mensen-baan scoren)

– Mijn paspoort gaat (hopelijk heel veel) nieuwe stempels krijgen

– Nederland gaat ontdekt worden

– Mijn volgersaantal (op Bloglovin) gaat through the roof – op naar de 150!

– Mijn boek-idee gaat transformeren in een daadwerkelijk manuscript (dat zich hopelijk ontpopt in een bestseller-vlinder -ucheuche-)

Het komt er in ieder geval op neer dat ik de komende tijd druk genoeg ga zijn met mijn to-do-lijst 2014! Gelukkig sta ik er niet alleen voor, en zijn er genoeg anderen die op hetzelfde pad zijn en de drama’s kennen. Hopelijk leveren de pogingen blogmateriaal op waarmee ik lezers kan blijven verblijden en wordt 2014 alles dat 2013 NIET was! Geluk moet je je niet voornemen, maar zelf maken. En dat is wat ik dit jaar ga doen!

Gelukkig Nieuwjaar allemaal, dat het jaar jullie maar alles moge brengen wat jullie wensen (of rebels niet wensen!)!

Advertisements