Sommige mensen wachten er het hele jaar op, anderen worden er elke keer weer door verrast. Het is weer kerstpakketten tijd!
Dit jaar kwam ik thuis met maar liefst twee kerstpakketten, in plaats van het enkele pakketje van de voorgaande jaren. Dikke buit, zou je dan misschien zeggen. Kerst is natuurlijk DE tijd bij uitstek om dankbaar te zijn (of ben ik nou in de war met Thanksgiving :O). Bedrijven mogen elk jaar die dankbaarheid dan tonen door een prachtig kerstpakket samen te stellen waardoor hun medewerkers zich onmisbaar, geliefd en vooral ook gewaardeerd voelen. Of niet. En de loonslaven moeten dan dankbaar zijn dat ze zo’n geweldig cadeau mogen ontvangen voor hun oeverloze diensten (ofzoiets). Helaas zijn wij Nederlanders niet zo’n dankbaar volk. Nouja, eigenlijk is de gehele huidige wereldpopulatie niet zo’n dankbaar volk. En elk jaar leidt dat dan weer tot bergen gezeur over die kerstpakketten.

Zo ook hier, ondankbare dodo die ik ben. Nu heb ik immers berouw getoond en ben ik blij dat ik uberhaupt iets heb gekregen, geshockeerd door de gevoelens van ondankbaarheid die in eerste instantie boven kwamen. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik volgens mij beter bij een supermarkt kan gaan werken. Daar krijg je immers elk jaar pakketten volgestouwd met vreten van alle soorten. Dingen die (bijna) over de datum gaan, maar desondanks prima weg te kanen zijn. Of bij een van die bedrijven die strooien met boekjes vol keuzes, waarbij medewerkers uit een hele stapel kunnen kiezen voor precies dat cadeautje waar ze zelf blij van worden. Beter nog: bij een extreem lui bedrijf waar je gewoon een leuke cadeaubon binnen kunt tikken, die je helemaal naar eigen wens kunt uitgeven. Maar helaas werk(te) ik niet bij zo’n bedrijven :(.

Ziehier mijn kerstbuit van dit jaar. En deelt dan vooral uw mening, zodat ik ook kan zien of ik mezelf echt diep moet gaan schamen voor mijn ondankbare gevoelens (of dat ik ergens inderdaad een beetje onderbedeeld ben gebleven XD). Of hebben jullie zelf iets gehad waar ik echt jaloers op moet/kan/zal zijn!?

De Univers-buit (kerstpakketten voor de medewerkers van de Universiteit van Tilburg):

Een grillplaat! Alsof niet iedereen er daar (minstens) een van thuis heeft staan, die met een beetje geluk elke kerst een keertje wordt afgestoft. Zo’n ding dat vast prima werkt, maar eruit ziet alsof het uit de Sale-dieptes van de dichtsbijzijnde Blokker is gekomen (met waarschijnlijk nog een gigantische korting voor de bulk-afname). Jaja, de waardering bij de universiteit die voel je zo wel!

De Teleperformance-Buit

Een superhip drinkflesje EN een paraplu die bestand is tegen windkracht 6. Wat wil je nou toch nog meer?!
Jammer dat het flesje bij openen ruikt naar een grafput die wordt geopend (en alleen na meerdere malen spoelen met kokend water enigszins bruikbaar blijkt) en dat de paraplu nou niet direct hoog op mijn verlanglijstje stond. Ik blijf toch liever binnen als het zo hard waait, hoor! Het begon mijn eerste kerst bij Teleperformance zo goed (een leuk keuzepakket waaruit ik een mooie messenset over heb gehouden) maar de dalende lijn werd na dat eerste jaar met duizelingwekkende snelheid ingezet. Het unisex-badpakket van vorig jaar kon ik gelukkig mijn schoonmoeder nog mee blij maken..maar hiervan werd op de werkvloer bij ons toch echt niemand nog vrolijk XD.

Deze kerst moet ik dus toch maar echt op zoek naar iets anders om dankbaar voor te zijn, vermoed ik zo!

Advertisements