De kerst komt eraan!
Nou zou je dat niet zeggen met het vieze snotterweer dat momenteel de trend is in dit kikkerlandje. Niet dat ik nou zo’n fan ben van kou en sneeuw, maar dat vind ik toch altijd nog beter dan kou en regen!
De weergoden moeten maar even beter hun best gaan doen, want ik vind een witte kerst toch wel een must! Zeker nu de kerst opeens bomvol gepland zit (met vooral vreetfestijnen!).

Wat zijn jullie plannen deze kerst? Ook zo’n zin in tafels vol met bergen voedsel? Hebben jullie de kerstboom al staan, of zijn jullie anti-boom?

Hier staat de agenda in ieder geval goed vol!
Zo gaan we Kerstavond een geweldige avond vullen met sushi. Het wordt mijn eerst sushi-ervaring. Na deze blog hadden jullie misschien gedacht dat het nooit zou gebeuren, maar Kerstavond zit ik dus met alle andere luie mensen me vol te vreten in een restaurant! Een ware sushi-ontmaagding, past wel goed bij het Kerstverhaal, nietwaar?
Nou is natuurlijk wel de vraag: wat moet ik in godsnaam allemaal gaan bestellen? Het wordt echt zo’n gevalletje van ‘ik-heb-geen-idee-wat-alle-dingen-op-de-kaart-betekenen”, niet bepaald mijn favoriete uitgangspunt XD.
Dus als jullie nu eens gewoon allemaal reageren met datgene dat je in een sushi-restaurant ECHT een keer gegeten moet hebben, zal ik heel open-minded alles eens gaan proberen! (En nou niet heel grappig voor de wasabi-inkoppers gaan, zo ver reikt mijn kennis nog net!)

Vervolgens gaan we Eerste Kerstdag lekker eten in Limboland. Een gezellige dag bij mijn opa en oma thuis, waar (waarschijnlijk) ook mijn zusje nog wel op komt dagen. Dit jaar staat er echter niet, zoals voorgaande jaren, een heerlijk gourmetavond op de planning! SHOCK! Neenee, oma heeft geen zin om alle muren te moeten poetsen (wie doet dat nou XD) na het gourmetten. Nu is de keuze gevallen op iets dat ik minstens (als het niet veel meer) zo geweldig vindt: Biefstuk, zelfgemaakte frietjes en salade. Dan ga ik ook nog duimen dat er een grote ketel zelfgemaakte zondagse soep MET balletjes klaar staat, en dan is mijn dag helemaal compleet. Al zit ik natuurlijk wel nog met het cadeautje-drama in mijn maag..aiaiai!

Tweede Kerstdag gaan we het huis onveilig maken bij de schoonouders. Ook hier weer geen gourmet (ga ik nu echt een kerst meemaken waarbij er niet gegourmet wordt?!?!?!!) maar -hopelijk- een avondje pizza’s bakken in het nieuwe hippe pizzaoventje-ding dat ze laatst gekocht hebben. Een oventje waarin iedereen zijn eigen minipizzaatje kan bakken voor zover ik begrijp. Zo’n ding gaat nu ook keihard op mijn eigen wishlist!
Komt erop neer dat er ondanks het gebrek aan gourmetten nog veel-te-veel voedsel op het menu staat. Daarom verblijf ik deze week al elke dag een uur (of twee) in de sportschool. Niet dat dat me gaat redden XD

Ik kijk er in ieder geval reikhalzend naar uit! Wat jullie?

Advertisements