Mannen bestaan niet meer. De echte oerman bedoel ik dan. Kerels die hun knuppel nog in de paraplubak hebben staan en het woord dagcrème alleen maar kennen van televisie. Laat je niet misleiden door een baard. Hoe woester de baard, hoe meer uren verzorging erin gaan zitten!

Roze tandenborstel

Val er niet voor, zoals ik ervoor ben gevallen. Ooit vergeleek ik mijn vriend met een ongelikte holbewoner. Zijn vrienden vonden het hilarisch (en waar), maar zijn vrienden hebben blijkbaar nooit met hem samengewoond. Nu sta ik ‘s ochtends wel eens te staren naar het bakje waar onze tandenborstels in staan. De zijne, een prachtige kleur roze. De mijne, blauw. Daar gaat het al fout, hoe vaak er ook wordt uitgelegd dat hij ze alleen heeft gekozen omdat hij kleurenblind is.

Mijn blik dwaalt dan af naar het volgende plankje. Twee geurtjes, een flesje aftershave en een tube vochtinbrengende dagcrème (voor na het scheren van eerder genoemde woeste baard) gaan de strijd aan met mijn ene flesje Hypnotic Poison. Ook in de douche verlies ik jammerlijk de strijd. Daar winnen de verschillende flessen showergel het met gemak van mijn shampoo (waarop ik niet eens het alleenrecht heb).

De echte metroman

Blijkbaar hoef je alleen buiten de badkamer een echte kerel te zijn. Of maakt dit hem nou toch tot een metroman? Alle termen en definities die we tegenwoordig maar verzinnen om het gebrek aan testosteron maar te compenseren maken het er niet makkelijker op. Is de zoektocht naar de ridder op het witte paard nog wel zo leuk wanneer je weet dat die ridder het liefst tijd besteedt aan het invlechten van de manen van zijn stoere ros? En wanneer die ridder na een dag op het slagveld eerst nog flink aan de slag moet met bodylotion (want dat harnas schuurt toch zo verschrikkelijk en hij wil natuurlijk niet eindigen met droge huid), is dat dan nog wel de moeite waard?

Ik zit een beetje in dubio. Nou hou ik persoonlijk niet van woeste baarden, en vind ik neergeknuppeld worden ook niet direct aantrekkelijk. Aan de andere kant trek ik de streep toch wel bij roze tandenborstels en crèmepjes. De gulden middenweg, zou die nog bestaan? Een opleiding voor mannen om echte man te worden? En zo ja, waar kan ik dan mijn verwijfde holbewoner aanmelden?

http://campus.thepostonline.nl/2013/12/12/mannen-met-baarden/

Advertisements