Jongeren schijnen minder seks te hebben dan in de wilde nineties. En laten we het dan nog maar even niet hebben over de nog wildere seventies. We veranderen langzaamaan van seksbeluste maniakken in slome internetzombies, is eigenlijk de conclusie.

De schuldigen? Geld en mobieltjes. Of nou ja, gebrek aan geld en social media. Het moderne leven, zoals het zo mooi wordt genoemd. Ik kan het best begrijpen hoor, het is nu niet bepaald lustopwekkend om na een luxe maaltijd van droog brood en aanlenglimonade (mijn studentendrankje bij uitstek!) je telefoon weg te moeten leggen om je over te geven aan gevoelens van passie. Seks op een lege maag is een stuk minder prettig dan Facebooken op een lege maag. Je telefoon kijkt je tenminste niet vreemd aan als ie je maag hoort rommelen. Toch merk ik zelf weinig van deze opmerkelijke onderzoeksresultaten. (Nee, daarmee geef ik jullie niet een kijk in mijn denderende seksleven). Daarmee doel ik vooral op het paringsgedrag dat op een gemiddelde stapavond waargenomen kan worden.

Grinden op de dansvloer

Waag je tegenwoordig eens een avond in de kroeg en je vraagt je af hoe ze in godsnaam bij de data van het onderzoek zijn gekomen. Er wordt flink geschuurd, gegrinded engetwerkt tijdens een ‘braaf’ avondje stappen. En dan nadert onvermijdelijk het einde van de avond en komt sluitingstijd steeds dichterbij. Studenten schakelen dan om van hun snel-zat-worden-mentaliteit naar wat ik graag het ‘regeluurtje‘ noem. Het is dat uurtje in elke kroeg waarin de prille versierpogingen worden vertaald naar daadwerkelijk scoren. Jongens rapen alle moed bij elkaar en storten zich op de gewillige vrouwtjes die ze de hele avond in het vizier hebben gehad.

Donkere hoekjes worden gevuld met plakkerige lichamen, in elkaar verstrengeld in de voorlopers van zatte, wilde seks. Kroegen worden verlaten, arm in arm met die knappe onbekende, op weg naar ranzige studentenkamertjes.
Jaja, nou snap ik nog net genoeg van statistiek om te begrijpen dat de thuisblijvers het gemiddelde dat flink wordt opgekrikt in de kroeg weer omlaaghalen. De studentjes die hard hun best doen om minstens drie keer in de week te scoren kunnen het gemiddelde daarmee dan helaas niet meer redden.

Laat die broeken zakken!

Foei, internetliefhebbers en online gamers! Foei Facebookverslaafden en Twitteraddicts! Zien jullie nu wat jullie internetgedrag ons aandoet? Hoe kunnen jullie ons zo teleurstellen! Leg die telefoon weg, en laat die broek zakken! De nineties mogen toch zeker niet winnen!? Je hoeft je best niet eens te doen, je kunt desnoods de hele avond lekker computeren, zorg alleen dat je een uur voor sluitingstijd de kroeg induikt – scoren verzekerd! Zie het als een achievement, als een goed punt dat je moet zien te halen. Laat onze generatie niet te boek gaan als de kuise generatie!

Het is namelijk een verschrikkelijk iets, toch, dat we niet zomaar meer seks hebben met alles en iedereen? Dat we niet meer constant bezig zijn om kindertjes te maken en neer te zetten op deze ‘prachtige’ wereld. Hoe moeten we ooit met onszelf leven wanneer we geen tienermoeders meer hebben omdat we niet meer constant bezig zijn met seks! Nee, dat dalend libido is een drama! Het nieuwe broeikaseffect, de nieuwste nucleaire ramp. We moeten optreden! NU!

http://campus.thepostonline.nl/2013/11/28/studentikoos-paringsgedrag/

Advertisements