Het is jullie allemaal vast niet ontgaan: ik werk al een tijdje op de redactie van Univers. Nogal onmisbaar gezien het feit dat mijn facebookpagina regelmatig slachtoffer is van mijn post-drift.  En op de redactie worden we nogal eens geconfronteerd met nieuwsberichtjes die ik normaliter met mijn algehele desinteresse voor de wereld om me heen zeker zou hebben gemist.

Neem nou vandaag, een bericht van het AD over het invoeren van toiletten voor transseksuelen in Sussex. Een universiteit, nog hoog aangeschreven ook, vindt het blijkbaar nodig om behalve wc’s voor mannen en vrouwen ook wc’s te gaan maken voor transseksuelen. De studentenvereniging die het geweldige plan bedacht heeft vindt het niet meer dan logisch, we moeten die mensen immers niet dwingen om zichzelf in een hokje te plaatsen waar ze niet in willen. Het is maar waar je je druk om maakt.

Gelukkig ben ik niet de enige die de ophef niet zo snapt, een student aan de universiteit in kwestie maakt de terechte opmerking dat toiletten voor dwergen ook niet uit kunnen blijven. En dat leidde op onze redactie (of vooral bij mij, natuurlijk) tot verdere contemplaties. Moeten we nou in de toekomst dan echt wc’s voor dwergen gaan verwachten? En voor extreem grote mensen? En voor dikke mensen? En voor clowns? Ik krijg al helemaal beelden voor ogen van ellenlange gangen vol met deuren voor het hele assortiment aan wc’s. En dan krijg je natuurlijk weer geruzie over wie er het dichtst bij de deur mag!

Erger nog, mijn verraderlijke brein stopt niet bij de uitbreiding van het toiletaanbod zelf, maar gaat meteen door naar de uitbreiding van de toiletdiensten. Want waarom dan nog stoppen bij sexy tekstjes op de toiletdeur, of beter nog: glory holes? We kunnen toch niet zomaar de voetfetisjisten van de wereld achterstellen? Neenee, dan moeten we ook luikjes onder aan de deuren gaan maken waar de geile voetliefhebbers hun poezelige teentjes door kunnen steken om er lekker aan te laten zuigen. En condoomapparaten? Zeker niet, we hebben ook een zweepjesmachine nodig om de bdsm-liefhebbers tegemoet te komen.

Sjongejonge, wat een progressie valt er nog te maken op wc-gebied! Die arme universiteit van Sussex weet niet waar ze aan begint!

Advertisements