25 augustus – De dag dat mijn hoop in de mensheid officieel in een miljoen stukjes uiteen spatte.

Ik zit onschuldig zappend op de bak, tot ik stuit op de MTV VMA’s. Een awardshow als geen ander, die me toch al veel jaren vermaak geboden heeft. Zeker nu er geruchten zijn over de terugkeer van mijn jeugd-droomhunks: N*Sync. Enkele uren later lig ik in bed, mijn hoofd verborgen onder mijn kussen, terwijl teddyberen voor mijn ogen dansen. Dansende teddyberen, die worden aangerand door hysterische jonge danseressen. Oef, die Miley Cyrus toch, een beetje de dromen van onschuldige studentjes veranderen in sexy danspartijtjes!

3 september – De dag dat mijn toch al versplinterde hoop werd vertrapt door de nieuwste fitnessrage.

“My name is Tweety and I am here to teach you how to twerk”
Net als je denkt dat de hype rond Miley Cyrus en haar ‘wereldveranderende’ optreden eindelijk een beetje begint dood te vallen.. krijg je dit. De legendarische ‘nieuwe’ dansmove even haarfijn uitgelegd voor alle jonge sletjes in de wereld. Een stap voor stap instructie over het loslaten van de hoer in jezelf! En tegelijk nog calorieën verbranden ook, wie wil dat nou niet!

Behulpzaam als ik ben zal ik echter, voor degenen die onder een steen hebben geleefd OF te lui zijn om de miljoenen YouTube filmpjes te bekijken, even uiteenzetten hoe deze fantastische dansmove ook jouw leven, of dat van je tienerdochter een stuk beter kan maken!

De Twerk-Out instructie:
Stap 1:
Zet je voeten wijd uit elkaar om even goed duidelijk te maken hoe makkelijk, wanhopig en geil je bent.
Stap 2:
Zak in een squat om de maximale kont-uitsteek-positie te bereiken. Je zou immers niet willen dat de mannen in de club nog om je heen kunnen!
Stap 3:
Gooi je heupen op en neer, zo suggestief als je maar zijn kan! Beeld seks uit zoals mannen er alleen maar van kunnen dromen, zodat de heren straks hun oogballen weer terug in hun kassen moeten duwen.
Stap 4:
Hang je tong uit je mond en hijg! Er is immers niks zo sexy als een schaarsgekleed meisje dat zich voordoet als een ongecastreerde hond die los is gelaten in een kamer vol hitsige teefjes!

Het is moeilijker dan het lijkt hoor, want je hebt niet alleen buitengewoon flexibele heupen nodig om dit goed uit te voeren. Neenee, om een echte twerk-godin te worden heb je ook een flinke dosis arrogantie en een groot gebrek aan zelfrespect nodig. Maar dan heb je ook wat, want zelfs als je het slecht doet, heeft gegarandeerd iedereen het over je showtje op de dansvloer. En dan kun je de volgende dag uithuilen op de schouders van je vriendinnen omdat je toch maar geen kerel kunt vinden die je met respect behandelt.

Zondag 8 september – Mijn poging tot aansluiten bij het slettenleger

Huffend en puffend sta ik voor de spiegel. Ik probeer mezelf moed in te spreken.
“Je hebt geen respect voor jezelf! Je bent maar een wanhopig danseresje! Je hebt die kont voor een reden: Schudden!”
Maar uiteindelijk moet ik het opgeven. Hoe ik het ook wend of keer, mijn heupen doen NIET wat ze volgens het filmpje moeten doen. Dus helaas geen schaamteloze dansmove om toe te voegen aan mijn repertoire en geen ‘inner ho’ om te ‘releasen’. Twerken…ik kan het niet!
Het zal al dat vervelende zelfrespect en schaamtegevoel wel zijn dat me altijd in de weg staat. Jammer.

Advertisements