Draken zijn tegenwoordig weer helemaal hip. Het grote succes van de Elder Scrolls: Skyrim heeft gamemakers blijkbaar geïnspireerd om draken toe te voegen in hun spellen en zo een kaskraker te garanderen.

De gameplay van Dragon’s Dogma: Dark Arisen is echter compleet anders dan bij Skyrim, en ook de wereld waarin je je bevindt lijkt in niets op de provincies van Tamriel.
Deze speluitbreiding kent geen grootse open vlaktes en prachtige vergezichten. In plaats daarvan word je meegenomen naar ondergrondse grotten en kerkers waar je samen met je pawns vecht tegen een leger aan inventieve wezens.
De marketing voor dit spel is wel een beetje vreemd. Dragons Dogma: Dark Arisen is geen nieuw spel of opvolger. Het is een uitbreiding van de originele game Dragon’s Dogma, maar dan wel zo opgezet dat het een spel op zichzelf wordt.
Koop je dit spel krijg je daar het origineel dus gewoon bij, inclusief heel veel extra content. Niet echt aardig voor degenen die geld hebben neergeteld voor Dragon’s Dogma, want het aanschaffen van deze uitbreiding is dan nogal dubbelop.

Toch is de wereld van Dragon’s Dogma er wel een die tot de verbeelding spreekt. De graphics zijn oogstrelend, ook al is het spel een stuk duisterder dan de gemiddelde RPG. De verhaallijn en side-quests zijn onderhoudend genoeg om flink wat uurtjes entertainment te garanderen en de verschillende klassen en bergen items bieden genoeg opties om je karakter te vormen zoals jij wilt. Denk je er dus over om weer eens een leger draken te bevechten: kies dan voor Dragon’s Dogma: Dark Arisen. Maak echter niet de fout om eerst het origineel aan te schaffen want dan ben je flink wat euro’s lichter zonder reden.

Advertisements