Inspiratie is te vinden op de gekste plaatsen. Blogs en columns zijn zo’n plek waar je altijd wel een snippertje kunt vinden, of zelfs een berg. Zo ook deze week, toen ik een blog las van een schrijfster die zichzelf voor een interessante uitdaging had gesteld.

Ze noemde dit het “Geef-eens-een-compliment-experiment”. Nou houd ik toevallig ontzettend veel van uitdagingen, en nog toevalliger…ook van complimentjes. De uitdaging is simpel: zie je iemand die echt een compliment verdient? Benader ze dan, en geef ze ook daadwerkelijk dat compliment!
Dus loop je in de stad en zie je daar iemand lopen met de schoenen van je dromen? Zeg dat dan niet tegen je moeder, vriend, vriendin (of welk ander slachtoffer je dan ook bij je hebt) maar ga het die onbekende zeggen. Goede kans dat je hun dag een stuk leuker maakt, en laten we eerlijk zijn, je voelt jezelf er ook wel goed bij. En voor alle festivalgangers: stel je eens voor dat iedereen dit zou doen. Dan sta je daar te rocken bij een geweldige band, in een outfit waar je (als ik de reclames mag geloven) toch veel werk in hebt gestoken (terwijl het geheel er uit moet zien alsof dat absoluut niet het geval is) en krijg je niet alleen bewonderende blikken, maar ook een berg aan complimentjes!
Dan hoeven wij als vrouwen niet langer te wachten op bouwvakkers die ons nafluiten om te bevestigen dat we er goed uitzien. Dan hoeven kleurenblinde mannen zich niet langer af te vragen of alle moeite heeft geleid tot een outfit die niet vloekt. Ere wie ere toekomt!
En ach, zelfs al doe je het alleen maar (zoals ik) om zelf ook complimentjes binnen te hengelen, dan ben je alsnog goed bezig! Dus gaan met die banaan: doe mee met het “Geef-eens-een-compliment-experiment!”

Advertisements