Verschrikkelijk, die dagen dat je vast van plan bent om een diepzinnige blog te schrijven maar niet verder komt dan een loze one-liner die niet tot een verhaal is te breien. Dagen waarbij je ’s ochtends al wakker wordt met een gevoel van nutteloosheid dat in de loop van de dag alleen maar uitgroeit tot wanhoop.

Gelukkig kunnen de meeste mensen weinig waardering opbrengen voor diepzinnige blogs, en bespaar ik jullie hierbij de moeite om na te moeten denken over de tekst die je zomaar even hebt open geklikt op een website. Maar waar dan wel over te bloggen?

Ik zou natuurlijk wel kunnen vertellen dat ik momenteel verdwaald lijk te zijn in de vicieuze cirkel die wordt gevormd door Facebook, nu.nl en 9gag.com. De perfecte afleidingen die er altijd voor zullen zorgen dat je absoluut niet toekomt aan datgene waaraan je moet toekomen. Daar is echter geen blog uit te slepen (toch?). En laten we eerlijk zijn, er bestaan al teveel blogs van studenten die zeuren over hun tentamens (al schijnen de planners deze periode toch wel een specifieke hekel aan mij te hebben, met tentamens om negen uur of half negen). Natuurlijk zijn er ook geen wereld veranderende dingen gebeurd die verder de moeite van het vermelden waard zijn. Niet veel keuze dus, is de uiteindelijke conclusie.

Dit soort dagen zijn nog erger dan de dagen waarop je gaat beginnen aan de inleiding van je bachelorscriptie of masterthesis. De gruwel van het schrijven van die eerste zin van zo’n project is niets vergeleken bij de gruwel van een compleet gebrek aan inspiratie. Losse flodders van ideeën die ronddraaien in een hoofd dat nergens iets van kan maken zijn nog frustrerender dan na moeten denken over een geweldig voorbeeld dat de lezer voor je moet winnen. Dus zullen jullie het moeten doen met deze glimp in het hoofd van een wanhopige blogger. En mocht er iemand ergens een bak vol inspiratie hebben gezien: laat het me even weten!

Advertisements