Tweede Pinksterdag is een vrije dag. Waarom? Ik wist het niet (gelukkig heb je met zulke religieuze feestdagen altijd mensen die bereid zijn om je dat haarfijn uit te leggen -zodat je het direct weer kunt vergeten-). En vrije dagen, zo begin ik langzaamaan te leren, zijn het Walhalla voor de werkende mens. Ik heb dat besef nog niet zo, het grootste deel van mijn week bestaat nog uit vrije dagen. Maar toch. Nu was er reden om een leuke dag in te plannen waarbij iedereen mee zou kunnen gaan. Hoge uitzondering dus!

Natuurlijk moest er wel rekening gehouden worden met de werkslaaf met oproepdienst, verder dan een straal van 1 uur rijden van Eindhoven zou onze planning dus niet mogen gaan. Waar kom je dan op uit?
Je dacht misschien: terrashangen en bier tanken in het centrum van één of ander stadje. Fout! Dat zou de studentenoplossing zijn geweest!

Neenee… er werd gekozen voor iets dat vele male intensiever was (en, in mijn ogen, leuker!): Glow-in-the-dark-midgetgolf gevolgd door een heerlijk burgerlijk potje bowlen (en Italiaans voedsel, altijd goed). Nou moet ik eerlijk bekennen dat voor iemand die altijd wil winnen, en hartstikke nachtblind is, dit niet het leukste vermaak is (winnen is immers uitgesloten). Maar combineer dit met een grote groep vrienden die staan te joelen en juichen alsof je Tiger Woods bent.. en je waant je meteen een midgetgolfkoningin.

Dus ben je ook het studentikoos vermaak (oftewel: zuipen) een beetje zat? Heb je geen zin meer om elke keer met mooi weer in het park te eindigen? Kies voor burgerlijk vermaak!
Ga Glow-in-the-dark-midgetgolven!

Advertisements