Niet elk spel heeft de potentie om een vervolg te dragen. Dead Island: Riptide is zo’n vervolg dat beter niet gemaakt had kunnen worden.

Het thema, zombies op een tropisch eiland bleek in het eerste spel leuk genoeg te zijn om de interesse vast te houden, maar in dit vervolg dat direct aansluit op de verhaallijn uit het vorige spel (waardoor het eigenlijk al een verplichting wordt om deel 1 gespeeld te hebben) kan zelfs de mooie blauwe zee geen goed humeur garanderen. En de voldoening die je normaal kunt halen uit het opblazen van zombies blijft uit.

Eigenlijk is deze nieuwe game gewoon een uitgekauwde versie van zijn voorganger. De graphics zijn vrijwel niet veranderd, de karakters zijn degenen die ook in deel 1 al gespeeld moesten worden en zelfs de verhaallijn lijkt verdacht veel op de voorgaande. Erger nog: de zombies gillen als meisjes (niet erg intimiderend) en hebben een arsenaal van maar liefst twee zinnetjes waarmee ze je horendol weten te maken door de constante herhaling. Het geheel komt overhaast over, verschillende bugs en grafische foutjes leiden tot meer irritatie dan plezier. De conclusie is dat Dead Island: Riptide helaas niet de waardige opvolger bleek van een toch erg leuke voorganger. De game had beter als uitbreiding gemaakt kunnen worden in plaats van als nieuw spel.

Advertisements