Deze kater was geen kater. Eerder een tijger, en dan nog wel een die ergens heel erg boos over is.

En terwijl die tijger zijn klauwen in mijn toch al pijnlijk verbrande huid zette wist ik mezelf dan toch maar onder de douche te slepen.
Water biedt helaas geen redding meer als je jezelf op een dieet van teveel ongezonde producten en te weinig slaap in leven probeert te houden.
Leuk hoor, Koninginnedag…of Koningsdag..ofwat het ook moge zijn!

Toch prijs ik mezelf gelukkig, want ook al heb ik een kater, ben ik verbrand, en dodelijk vermoeid…heb ik tenminste niet op de Dam hoeven staan.
Ik kan er met mijn verstand nooit bij; mensen die het nodig vinden om zich op plaatsen met grote massa’s te verzamelen om uitzinnig op en neer te hossen.
Festivals, concerten en jaarmarkten.. dingen die een magnetische uitwerking lijken te hebben op het ‘normale gepeupel’ zijn voor mij ware nachtmerries!

Wat is er nou leuk aan? Met je neus in de oksel van de buurman gedrukt kijken naar een balkon waarop een paar mensen verschijnen die je verder alleen maar op je tv-schermpje zult zien?
Nee, doe mij dan toch maar de heerlijke barbecue in het voor Nederland zeldzame zonnetje waarbij de drank rijkelijk vloeide.
De kroning was uiteindelijk toch niet te missen, of je er nou bij aanwezig was of niet. Alle tv-zenders en radiostations achtten het hun persoonlijke taak om de niet-aanwezigen te overspoelen met de geweldige dingen die ze mistten. En ach, zelfs al had ik het hele gebeuren gemist dan zou ik er nog niet wakker van liggen..de heerlijke barbecue eindigde namelijk in een comateuze slaap en een gevecht met een (niet koninklijke) tijger.

Advertisements