“Ik heb het gevoel dat ik iets vergeet!”
“Nee, echt, volgens mij vergeet ik iets hoor!”

En dan kijk je in je agenda en zie je dat je inmiddels een dag te laat bent met het posten van je blog. Gelukkig is daar dan Carnaval om de schuld op af te schuiven! Want ja mensen, Carnaval is weer begonnen! Geboren als Limburgse zou dit feest me met de paplepel moeten zijn ingegoten (dat hoor ik tenminste van iedereen om me heen). Helaas vind ik meestal alleen het verkleden en de optochten leuk, terwijl hier in Brabant zat worden en hossen toch wel erg hoog op de carnavals to-do-lijst staan.

Toch ben ik gisteren met goede moed in mijn carnavalsoutfit het dorp (want Dongen is geen stad te noemen) ingetogen om me onder te dompelen in de feestelijkheden. Ik had immers wel wat te vieren, omdat goed nieuws blijkbaar allemaal tegelijk komt! Deze week kreeg ik namelijk te horen dat ik mijn scriptie (en daarmee mijn bachelor) heb afgerond. Eindelijk! Vervolgens kwam de nieuwe Univers uit, met daarin mijn eerste ‘echte’ column! En dan krijg je ook nog eens vrijdagmiddag telefoon dat je nieuwe meubels klaar zijn om geleverd te worden waardoor het laatste deel van de verhuizing ook nog eens kan worden afgerond! Kan het nog beter?

Oftewel: Ik kan deze carnaval op de bar staan dansen om te vieren dat ik een afgestudeerde, gepubliceerde en samenwonende nieuwbakken Masterstudent ben! En dan is het vast wel te vergeven dat je een dagje te laat bent met een blog (hopen we dan maar!). Er is in ieder geval genoeg reden om een drankje te heffen op mezelf en de mensen om me heen. En al dat carnavallen is dit jaar zelfs verplicht, want voor het vak Interactive Journalism houden wij een website bij met het prachtige thema, jawel, Carnaval! Reden te meer om elke dag weer een kleurrijke outfit aan te trekken en volledig in het feestgedruis te duiken!

Zoë-Amber Wolters (23 jaar) studeert nu Communicatie Design aan de UvT en blogt voor Univers.

Advertisements