“Univers zoekt bloggers”. Die knop op de website heeft me toch wel een hele tijd aangestaard voordat ik de moed bij elkaar wist te rapen om er eens op te klikken. En dan ben je er nog niet.

“Heb je interesse, mail dan naar univers@uvt.nl “  Jaja, alsof dat zo makkelijk is. Een simpel mailtje sturen, zou je denken, maar wat zet je daar dan eigenlijk in? Interesse had ik wel, ervaring zelfs ook nog… maar het lef om een e-mail te sturen? Not so much. Toch heb ik in een vlaag van verstandverbijstering (of juist een helder moment?) die mail gestuurd. En de uitnodiging voor een gesprek gekregen. En daarna zelfs het verzoek om een eerste blog te schrijven!

Het resultaat van dat laatste verzoek kijk je op dit moment naar. Misschien lees je dit zelfs wel met enige interesse. Daar hopen we in ieder geval maar op.

De vraagstukken en dilemma’s blijven zich ondertussen opstapelen. Begin je met een saaie opsomming over je studentenleven tot nu toe? Spring je er meteen middenin met een geweldige, diepgaande anekdote over spannende avonturen die je hebt meegemaakt, of wilt meemaken? Of schrijf je een blog over de verschillende opties waaruit je kon kiezen, zonder dat je er daadwerkelijk een van kiest? De keuze is uiteindelijk gevallen op de gulden middenweg. Een combinatie van de drie. De anekdote had misschien wat spannender gekund, en de opsomming moet nog komen maar het totaal komt toch uit op een iets. Een blog.

Nu dus even over mij. Een studente Communicatie en Informatiewetenschappen die het na veel geploeter tot het laatste jaar heeft weten te schoppen. Met een half jaar vertraging, dat wel. En iemand die niets liever doet dan schrijven. Over van alles, of  juist helemaal niks. Leuk om jullie te ontmoeten!

Advertisements